Design in Motion Festival op Amsterdam Centraal

Design in Motion Festival

Op donderdag 7 november vindt het Design in Motion Festival plaats. Amsterdam Centraal staat dan volledig in het teken van motion design. Op alle 80 digitale schermen in het station wordt 24 uur lang werk vertoond van de beste ontwerpers op dit gebied.

De aantal werken dat het Design in Motion Festival (DEMO) laat zien, is omvangrijk en zeer internationaal. De selectie bestaat uit 400 creaties van 253 ontwerpers uit 37 landen. Verspreid over de hele dag worden de werken getoond op alle perrons, in de passages, de centrale hal en de IJ-hal.

Verdeling in thema’s

Het festival heeft de werken onderverdeeld in 11 thema’s, zoals Happy Hour, Better than Real, Stranger Things en Type Only. De thema’s worden afgewisseld door zogeheten Takeovers. Dit betekent dat het motion werk van één ontwerper dan simultaan wordt getoond op alle 80 schermen. Ook wordt er een selectie van motion werk getoond op de grote schermen van Ocean Outdoor NL aan de noordzijde van het station.

Tours & Talks

Er worden die donderdag speciale rondleidingen georganiseerd. Vanaf het informatiepunt van DEMO in de Amstelpassage vertrekken elk half uur rondleidingen door het station onder begeleiding van een designer. Deze gratis tours duren ongeveer 40 minuten en worden gegeven in het Nederlands, Engels en Spaans. Reserveer van te voren een ticket via de website van het festival.

Behalve rondleidingen is er ook een programma met lezingen in de Koninklijke wachtruimte. Deze ruimte wordt speciaal door de Nederlandse Spoorwegen ter beschikking gesteld aan het Design in Motion Festival. Deelname aan deze lezingen is wederom gratis. Reserveer van te voren een kaartje online. Daar kun je ook uitgebreid bekijken wie de sprekers zijn.

Design in Motion Festival is een initiatief van Studio Dumbar (Part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL.