De lekkerste Nederlandse desserts

appeltaart

De Nederlandse keuken is dan wel niet ontzettend verfijnd, er komt toch echt wel lekkers uit voort. In dit artikel herinneren we je dan ook graag aan de lekkerste ‘toetjes’ uit de Nederlandse keuken, die ongetwijfeld nostalgische gevoelens bij je op zullen roepen.

Vlaflip

Een gouwe ouwe: de vlaflip! Een toetje dat je vroeger waarschijnlijk bij je grootouders kreeg, maar vervolgens nooit meer hebt gemaakt. En dat is zonde! Dit dessert is namelijk simpel, smakelijk en ziet er hartstikke gezellig uit. Je maakt het immers met yoghurt, vanillevla en een scheutje siroop. Om het extra feestelijk te maken kun je de vlaflip anno nu serveren met vers fruit en wat koekkruim.

Appeltaart

Appeltaart is dan wel niet specifiek een dessert, deze klassieker mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Welk appeltaart recept je ook kiest, met een flinke toef slagroom en een bol vanille ijs, kan ‘ie zonder twijfel dienst doen als toetje.

Arretjescake

Nog zo’n taartje dat het perfect doet als toetje is arretjescake. Deze koude cake, bestaande uit koekjes, boter, suiker en chocolade tover je in een handomdraai op tafel. Naast koekjes, kun je er ook ander lekkers in doen, zoals stukjes chocolade, M&M’s, marshmallows of nootjes.

Rijstepap

Rijstepap is tegenwoordig niet meer zo populair, maar desalniettemin ontzettend lekker en erg simpel om te maken. Je kook te rijst met melk en suiker en serveert het met fruitsiroop of -compote. Om de rijstepap meer op smaak te brengen, kun je een vanille of kaneelstokjes toevoegen tijdens het koken en de rijstepap serveren met geroosterde, gehakte hazelnoten.

Haagse bluf

Niet zo’n bekend, maar wel ontzettend leuk dessert is Haagse bluf. Dit simpele toetje bestaat uit stijf opgeklopt eiwit met suiker en bessensap. De naam schijnt een verwijzing te zijn naar de Haagse ‘air’: het lijkt heel wat, maar is voornamelijk lucht.

Hangop

Simpele desserts, daar kunnen we overduidelijk wat van. Hangop is namelijk ook gemakkelijk om te maken. Laat yoghurt uitlekken in een theedoek, totdat je een heerlijke, dikke, romige yoghurt hebt. Om het Nederlandse plaatje compleet te maken serveer je de hangop met (gekookte) rabarber.