Heerlijke portobello van de barbecue

Heerlijke portobello van de barbecue

Het is eindelijk barbecueweer! De zon schijnt en de temperaturen worden hoger: iedereen is er klaar voor om naar buiten te gaan. Gezellig barbecuen met vrienden en familie mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Ben jij je volgende barbecue al aan het plannen? Wij hebben het perfecte BBQ recept voor je!

Portobello’s van de BBQ

Portobello’s zijn grote champignons die geliefd zullen zijn bij zowel veganisten als niet-veganisten. Ze zijn vol van smaak en buiten mee te genieten met dierbaren.

Dankzij het formaat en de stevigheid kun je een portobello perfect bereiden op de bbq. Je kunt deze grote champignon makkelijk vullen, waardoor je eindeloos kunt variëren. Ontdek dit lekkere portobello-recept!

Dit heb je nodig:

1 rode paprika

2 bosuitjes

4 portobello’s

100 gram witte kaas 40+

50 gram zwarte-olijven in plakjes

75 gram pecannoten

2 eetlepels olijfolie

1 aluminium grillschaal

1 barbecue met deksel

Zo maak je het:

Verhit voordat je begint met de voorbereiding van het gerecht de barbecue tot 160-180 graden. Op deze manier is hij goed warm wanneer je de portobello’s erop legt.

Snijd vervolgens de paprika en kaas in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes. Meng dit in een kom samen met de olijven plakjes, pecannoten en olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de vulling in de portobello’s en druk dit goed aan.

Leg de gevulde portobello’s op een aluminium grillschaal en leg dit op de barbecue. Bak ze vervolgens 10-12 minuten met de deksel op de barbecue. Zorg er wel voor dat de barbecue voldoende luchttoevoer heeft tijdens het bereiden. Hierna zijn ze klaar om op te smullen! Benieuwd naar heerlijke BBQ salade recepten voor bij de barbecue? Bekijk dan de website van Smulweb voor inspiratie.