De mooiste Europese steden voor solotrips

Munchen

Soms wil je er even tussenuit, maar is er op dat moment niemand die met je mee kan gaan. Veel mensen zijn dan geneigd om thuis te blijven. Echter is het juist goed om in je eentje op reis te gaan. Toch kan het een grote stap buiten je comfortzone zijn om een soloreis te maken. Daarom delen wij een aantal Europese steden met je waar je alleen heen kunt reizen!

München

München is perfect om alleen naartoe te gaan. Het is de hoofdstad van het prachtige Beieren en is via het Amsterdam München traject makkelijk te bereiken per trein. Ontsnap aan de drukte van de stad in de Englischer Garten, of zoek de gezellige drukte juist op bij de Marienplatz.

Hoewel je in deze grote stad omringd wordt door mensen, kan het zijn dat je het mist om sociaal contact te hebben. Breng dan een bezoekje aan een Biergarten. Deze Biergartens zijn ontmoetingsplekken in de stad en worden dan ook volop bezocht. De inwoners van München houden wel van een biertje, dus voor een leuk gesprek ben je daar op de juiste plek!

Edinburgh

Een andere stad die prima alleen te bezoeken is, is Edinburgh. Dit is namelijk één van de veiligste steden binnen het Verenigd Koninkrijk. Het kasteel van Edinburgh zal je als eerste opvallen wanneer je de stad binnenkomt. Deze torent namelijk trots boven de stad uit. In Edinburgh kun je je als soloreiziger prima vermaken. Bezoek het Nationaal Museum dat  met zijn zes verdiepingen ongetwijfeld je ogen uit laat kijken. Hier wordt een uitgebreide collectie van cultuur tot geschiedenis tot natuurlijke historie tentoongesteld. Leuke bijkomstigheid: de toegang tot het museum is gratis.

Ben je een Harry Potter fan? Dan zit je in Edinburgh helemaal goed! In Victoria Street is het idee voor de bekende boekenreeks namelijk ontstaan, en op de Greyfrairs Kirkyard zul je veel bekende namen tegenkomen. J.K. Rowling baseerde de namen van de personages uit haar boeken namelijk op de namen die op de grafstenen in deze begraafplaats staan.

Praag

In de stad Praag zal je ongetwijfeld niet de enige soloreiziger zijn. De hoofdstad van Tsjechië barst namelijk van de backpackers uit verschillende landen. Vind je oude architectuur mooi of ben je meer van het moderne? Allebei zijn in Praag te vinden! In de binnenstad kun je wel meer dan duizend jaar terug in de tijd. De geschiedenis is hier namelijk bewaard gebleven en dat is te zien aan de monumenten, gebouwen en huizen. Is het mooi weer? Sluit de dag dan af met een boottocht op de Moldau rivier om zo op het water de laatste zonnestralen mee te pakken.