Diverse musea voegen designstoel Rex van Circuform toe aan hun collectie

REX - Ineke Hans - Circuform

Wat hebben Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Vitra Design Museum in Basel, Die Neue Sammlung in München en Design Museum Gent met elkaar gemeen? Ze hebben recentelijk allemaal designstoel REX van Circuform aan hun collectie toegevoegd. Oorspronkelijk werd de stoel ontworpen door designer Ineke Hans.

Het nieuwe designlabel Circuform werd in 2021 opgericht door Sander van Doorn en Richard Westerhof en kent een vliegende start. Circuform geeft industrieel vormgegeven meubels een circulair leven. De Rex is daarvan een prachtig voorbeeld. Het oude ontwerp (Ineke Hans ontwierp deze voor Ahrend onder de naam 380) stamt uit 2010 en is constructief aangepast. De Rex bestaat uit gerecycled PA6, gemaakt van oude kantoorstoelen, visnetten, tapijt en industrieel afval.

Circulair leven van een stoel

De Rex is verkrijgbaar in diverse kleurencombinaties en is eindeloos inzetbaar. Het is een mooie stoel voor op kantoor, maar ook voor thuis, bij evenementen, in het onderwijs of in de zorg. De stoel wordt inmiddels ‘de statiegeld stoel’ genoemd, omdat de eigenaar de stoel na maanden of jaren van gebruik weer kan inleveren. Er wordt dan een vergoeding van 20 Euro betaald.

Ronde langs designbeurzen

Circuform was te zien op Design District Rotterdam, Material District in Utrecht en GLUE Amsterdam connected by Design. Binnenkort maakt Rex een uitstapje naar het buitenland. Circuform neemt dan deel aan Material Matters in Londen. Deze nieuwe designbeurs wordt gehouden van 22 t/m 25 september 2022.

REX - Ineke Hans - Circuform