Door gebruik te maken van deze stoffen bespaar jij op de stookkosten

wollen trui
Foto: Emily Leake – Unsplash

Wanneer de dagen kort zijn en de temperatuur laag is het tijd voor een warme trui – een hele warme! Als jij je energie vergelijken onafhankelijk wil doen om een zo’n goed mogelijke deal te sluiten voor je energiekosten, wil je niet te veel betalen voor de afgenomen energie. Maar je kunt ook op het verbruik zelf besparen. Dit doe je vooral door de thermostaat wat lager te zetten en dat is alleen mogelijk wanneer je heerlijk warm bent aangekleed. Welke stoffen beschermen je nu het beste tegen kou, zowel binnen als buiten?

Welke stoffen kun je het best links laten liggen?

Voor we overgaan tot de warmste stoffen, geven we je graag alvast een tip: Laat nylon, katoen en polyester links liggen. Misschien draag je het als een hemd of shirt onder je dikke trui en dat is prima, maar deze stoffen zijn over het algemeen meer geschikt voor zomerse temperaturen.

1. Wol

Een lekkere warme wollen trui is inderdaad relatief warmer dan een trui van enig ander materiaal. Het is dus echt de investering waard om een goede wollen trui in huis te halen van kwaliteitswol. Deze kriebelen niet en zitten dus heerlijk!

2. Fleece

Wintersporters weten dit natuurlijk allang, maar fleece is een geweldige stof die je goed warm houdt, zolang je gebruikmaakt van het drielagensysteem. Het fijne van fleece is dat het lekker zacht is en niet per se heel dik aanvoelt, waardoor je het gemakkelijk onder een jas draagt, zonder dat je inlevert op bewegingsvrijheid. Natuurlijk is fleece fijn voor buiten, maar als je op je energierekening wilt besparen, kun je het ook gewoon lekker binnen dragen.

3. Zijde

Ook zijde is een stof die je goed warm houdt. Dit komt misschien als een verrassing, want de stof is licht, zacht en fijn. Toch heeft het de kwaliteit om warmte vast te houden, wanneer je naar buiten gaat. Maar ook binnen kan zijde erg behaaglijk zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een trui of badjas

4. Flanel

Heb jij een flanellen blouse of pyjama in je garderobe? Haal het dan maar uit de kast, want tijdens de koude nachten is deze stof je beste vriendje! Bovendien is het een vrij dunne stof, waardoor je het ook prima in laagjes kunt dragen. Door meerdere laagjes over elkaar heen te doen, houd je jezelf immers toch het warmst!

Nog een laatste tip

Neem de bovenstaande tips ter harte en je zult zeker op stookkosten kunnen besparen dit jaar. Is het je nog te koud? Schaf dan wat thermo-ondergoed aan! Zo blijf je heerlijk warm, ook op de hele koude dagen.