Op avontuur met END. x HOKA

END. x HOKA One One

Sportmerk HOKA en de hippe kledingzaak END. gaan samen op pad in de wildernis om de dynamische wereld van ‘overlanding’ te ontdekken. Voor deze eerste samenwerking zijn de schoenen Mafate Speed 2 en Kaha in een nieuw jasje gestoken. De collectie viert het leven vol avontuur, autonomie en off-grid zijn.

Overlanding is en heuse trend en vormt de basis voor de eerste samenwerking tussen END. en HOKA. De collectie haalt inspiratie uit de meest uitdagende natuurlijke omgevingen over de hele wereld. Van de uitgestrekte, droge woestijnvlaktes tot de weelderige diepten van de jungle. De natuurlijke landschappen vormen de basis voor het levendige kleurenpalet van deze collectie. Hierdoor krijgen de twee schoenmodellen, ontworpen om technisch terrein te trotseren ongeacht de afstand, een opvallend frisse look.

Op avontuur in de wildernis

Deze speciale samenwerking bevat co-branded details, van het END. logo verweven in de bovenkanten tot de labels verwerkt in de tong van de schoenen. HOKA en END. lieten de constructie van elke schoen zoals die was, inclusief de Vibram® Megagrip zolen op beide modellen en de GORE-TEX voering in de Kaha Low, perfect voor elk off-road avontuur.

Travis Wiseman, Director of Lifestyle Product bij HOKA: “Deze samenwerking met END. representeert de samensmelting van HOKA’s achtergrond in prestatieschoenen met de streetwear-stijl van END. Beide merken hebben een gedeelde passie gevonden in het verhaal van ‘overlanden’ in de zin van het verkennen van off-road gebieden en onbekende avonturen, iets wat diepgeworteld zit in de kernwaarden van beide merken.”

Callum Hill, Senior Collaborations Manager bij END: “Het opzetten van de samenwerking tussen END. & HOKA is de afgelopen jaren een ongelooflijk proces geweest. Het zien van de opkomende kracht van het merk in lifestyle- en straatmode is verfrissend en broodnodig geweest. Met dit project wilden we de prestatiegerichte kenmerken van HOKA eren en tegelijkertijd een betekenisvol verhaal creëren. We kwamen uit op ‘overlanding’, waarbij duurzaamheid, functionaliteit en een avontuurlijke geest samenkomen, perfect voor de moderne ontdekkingsreizigers die zich zowel door stadsstraten als off-road terreinen bewegen. Net zoals hen streven we altijd naar een gemeenschappelijk doel, of het nu gaat om het voltooien van de race of het overtreffen van alle voorgaande prestaties. Dit weerspiegelt onze benadering van ontwerp en merkcuratie – altijd gericht op iets nieuws en onverwachts.”

Voor het shooten van deze campagne hebben END. en HOKA zich gewaagd aan een opwindend avontuur naar de afgelegen Tabernas-woestijn, gelegen in Almería, de zuidoostelijke provincie van Spanje. Het team doorkruiste het ruige, desolate woestijnlandschap als ware ontdekkingsreizigers. De beelden werden vastgelegd door END.’s eigen fotograaf Adam Thirtle, videografen Ant Tran & Rowan Hodgson, en gestyled door Jack Errington & Lucy Davis. De campagne legt de vreugde van het reizen vast alsook de pure veerkracht die erbij komt kijken. Hierdoor komt de essentie van de inspiratie achter de samenwerking tot leven.

De END. x HOKA ‘Overland’ Mafate Speed 2 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 180,00 en de Kaha Low voor een adviesprijs van € 210,00 via launches.endclothing.com en HOKA.com. Vanaf 15 maart 2024.

END. x HOKA One One

END. x HOKA One One

END. x HOKA One One

END. x HOKA One One