Wocha: luxe beddengoed met een missie

Wocha

Wocha is een bijzondere start-up. Het jonge bedrijf is gespecialiseerd in luxe dekbedovertrekken, maar heeft tegelijkertijd ook een maatschappelijke missie voor ogen. Bij het inkopen van hun stoffen nemen ze extra materiaal af. Hier maken ze dekbedovertrekken van om weg te geven aan goede doelen.

Wocha produceert prachtige dekbedovertrekken van satijn en gewassen linnen. Hun missie gaat echter verder dan alleen het creëren van een comfortabele slaapervaring. Graag is Wocha ook maatschappelijk betrokken. Ze kopen daarom niet alleen voorraad in bij de fabrikant voor hun eigen verkoop, maar ook om weg te geven aan liefdadigheidsorganisaties.

Sociale impact

Dit doen ze door extra beddengoed te maken van stoffen die niet meer gebruikt worden in de fabriek. Het gaat bijvoorbeeld om rollen stof van minder populaire kleuren. Van deze overgebleven stoffen worden normaal gesproken geen nieuwe producten meer gemaakt. Hartstikke zonde van het materiaal natuurlijk. In plaats van deze stoffen weg te gooien, worden er nu dekbedovertreksets van gemaakt.

Deze specifieke overtrekken zijn niet te koop. Ze worden geschonken aan stichtingen die klaarstaan voor mensen die het nodig hebben. Elke keer als Wocha nieuwe voorraad inkoopt bij de leverancier, worden er ook 10% extra dekbedovertrekken gemaakt voor een stichting.

Helpende hand bieden

Ondanks het welvarende beeld van Nederland blijkt armoede voor veel inwoners een dringende kwestie. Wocha besloot actie te ondernemen. Bij hun eerste donatie heeft Wocha al 30 kinderen in samenwerking met het Armoedefonds voorzien van warm en comfortabel beddengoed Een klein gebaar dat een groot verschil kan maken in het leven van een gezin dat het wat moeilijker heeft.

Charlotte Kimman van Wocha: “We zijn misschien nieuw, maar onze ambitie is groot. We willen met onze dekbedovertrekken zoveel mogelijk harten (en bedden) verwarmen.”

De missie van Wocha is het creëren van een blijvende impact door mensen te helpen. Ze zitten vol plannen voor de toekomst. De samenwerking met het Armoedefonds is nog maar het begin. Graag wil Wocha nog meer doneren. Ze zoeken daarom steeds naar nieuwe stichtingen om te helpen. Iedere aankoop draagt bij aan deze missie. Van het creëren van bewustzijn over verspilling tot het direct ondersteunen van lokale initiatieven in Nederland.

Wil je bijdragen aan de bijzondere missie van Wocha? Bekijk dan eens het prachtige beddengoed op www.wocha.nl.

Wocha

Wocha

Wocha

Wocha

Wocha