Nieuwe functie voor de Nintendo Power Glove

Dillon Markey bedenkt nieuwe functie voor de Nintendo Power Glove

De Nintendo Power Glove, een handschoen voor gamers, was op papier revolutionair en supercool, maar in werkelijkheid een grote flop. Totdat filmmaker Dillon Markey er onlangs een nieuwe functie voor bedacht.

In 1989 was Nintendo zijn tijd ver vooruit met de introductie van de Power Glove. In theorie bezat deze bijzondere controller functie die pas veel later weer opdoken met bijvoorbeeld de Nintendo Wii en Microsoft Kinect. In werkelijkheid was het een onding met veel te veel knoppen en een lastige bediening. Door het coole uiterlijk vielen de verkoopcijfers aan het begin niet eens tegen, maar niemand gebruikte het ding daadwerkelijk en de Nintendo Power Glove stierf een vroegtijdige dood.

Hebbedingetje

Anno 2015 is de Power Glove vooral een hebbedingetje voor nostalgische gamers en nerds, maar er zijn ook mensen die er nuttige dingen mee doen. Zoals Dillon Markey. Hij maakt stop-motion-films wat een behoorlijk arbeidsintensieve klus is. Vooral het heen en weer lopen tussen computer en de ‘stage’ kost veel tijd en moeite. Door bluetooth aan de Power Glove toe te voegen heeft Markey een superhandige controller bij de hand waarmee hij op afstand de computer kan bedienen. De vele knoppen die in eerste instantie zorgden dat de Glove flopte geven nu toegang tot handige snelkoppelingen.

Dillon Markey bedenkt nieuwe functie voor de Nintendo Power Glove

Dillon Markey bedenkt nieuwe functie voor de Nintendo Power Glove