Super Mario geëerd met Post-its

Viking Mario Post-it

Eind oktober kwam de langverwachte videogame Super Mario Odyssey uit. Een maand later barst het overal op internet van de goede recensies. Ook de medewerkers van Viking Nederland zijn laaiend enthousiast over het nieuwe Nintendospel en eerden Mario daarom met een heus muurkunstwerk van ruim 6000 Post-its.

Super Mario Odyssey weet veel los te maken. Ook onze recensie over het videospel was heel positief. Het zorgt er zelfs voor dat we de laatste tijd weer urenlang fanatiek aan het gamen zijn. Daarom begrijpen we de gekte bij Viking wel. De kleine loodgieter verdient gewoon een eerbetoon!

Kleurrijk idee

Op kantoor kan over het algemeen niet veel worden gegamed en daarom bedachten de medewerkers van Viking een andere manier om met Mario bezig te kunnen zijn. Een team beraamde een kleurrijk plan en dit werd meteen goedgekeurd door de andere collega’s. Op enkele lege muren zouden ze een Mario-kunstwerk gaan creëren door middel van zelfklevende memoblaadjes in allerlei kleuren. En daarvan hebben ze er natuurlijk genoeg als leverancier van kantoorbenodigdheden.

Stappenplan

Het team ging vervolgens aan de slag. Eerst werden de muren opgemeten en werd er uitgerekend hoeveel memoblaadjes er in totaal nodig waren. Daarna werd op de computer digitaal uitgetekend hoe het muurkunstwerk eruit moest zien en werd gekeken hoeveel blaadjes er per kleur nodig waren. Vervolgens werd op de muur een rooster aangebracht om het plakken van de blaadjes te vereenvoudigen. Een team van 10 mensen heeft tenslotte 7 uur nodig gehad om de volledige muurtekening aan te brengen. Met maar liefst 6223 Post-its is uiteindelijk het volledige eerste level van de Mario-reeks nagemaakt. Ultieme nostalgie!

Al vaker grappige ideeën uitgewerkt

Het is overigens niet de eerste keer dat Viking met een grappig idee komt. Eerder schreven we al over de verschillende internationale benamingen waarmee het apenstaartje wordt aangeduid en over de verschillende ideeën die internationale collega’s hebben bij het idee van een voedzame lunch.

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it

Viking Mario Post-it