Zeldzame Play Station van Sony en Nintendo te koop

Play Station

De Play Station van Sony en Nintendo is misschien wel de zeldzaamste console ooit. Voor de liefhebbers is het enige exemplaar op de markt binnenkort te koop tijdens een veiling.

Eind jaren ’80, begin jaren ’90 werkten Sony en Nintendo samen aan een spelcomputer. Deze kon zowel cartridges als cd’s lezen. Hierdoor zouden er zowel spellen voor de Super Nintende (SNES) als nieuw ontwikkelde games op CD-Rom gespeeld kunnen worden. Vanwege zakelijke onenigheid mislukte het gezamenlijke project, waarna Sony alleen verder ging en in 1994 met de PlayStation kwam.

Inboedel

Dit exemplaar van de Play Station (met spatie) was in het bezit van Olaf Olaffson, de eerste CEO van Sony Computer Entertainment Inc. In 1998 vertrok hij naar een ander bedrijf, dat uiteindelijk failliet ging. De inboedel ervan ging in de verkoop en zo kwam de Play Station uiteindelijk in 2009 in het bezit van Terry Diebold , die de console kocht voor 75 dollar.

In 2015 besefte de zoon van Diebold wat voor uniek object zijn vader in bezit had. Sindsdien zijn de twee bezig met het beheer en behoud van de console en het tentoonstellen ervan. Nu vinden ze het tijd om afscheid te nemen en gaat de Play Station in de verkoop via Heritage Auctions. De verwachting is dat de spelcomputer flink wat geld op zal brengen. In het verleden sloegen de Diebolds al een bod van 1.2 miljoen dollar af.

Play Station