Dit zijn dé keukentrends van nu: drie tips!

Keuken

Door de jaren heen werd de keuken niet alleen meer gezien als plek om te koken; het ontwikkelde zich tot een plek om samen te komen met je familie. Het uiterlijk van de keuken werd daarom ook steeds belangrijker. Tegenwoordig vinden we een rustige, maar praktische omgeving erg belangrijk; dat laten we ook vooral terugkomen in onze keukens. Ga je een keuken kopen? Lees dan snel verder, want wij bespreken de trends van nu!

Minimalisme en neutrale kleuren

In de zeventige jaren zat een keuken vol kleur in een retro stijl. Vanaf 2000 werd design steeds belangrijker. Tegenwoordig zie je veel keukens met een minimalistisch tintje. Rode koelkasten en een blauw gasfornuis zie je iets minder vaak terug. Vooral de term ‘Japandi’ maakt de afgelopen jaren zijn opmars. Deze trend is een samenkomst van culturen en combineert minimalisme in de Japanse stijl met het design van de Scandinavische. Wat je vooral merkt in een keuken met deze stijl is dat het, ondanks het minimalisme, aanvoelt als een warme plek om te zijn.

Handige en slimme apparaten

Ook de ‘Smart Home’ trend heeft de keuken bereikt. Net als vele andere gadgets binnenshuis worden onze keukenapparaten steeds handiger én slimmer. De nieuwste koelkasten zijn uitgerust met een touchscreen dat te gebruiken is als notitieblok, radio, of planner. Een keuken die meegaat met de tijd, kan deze niet missen. Ook zet je vanuit je bed in een handomdraai (en met een Wi-Fi verbinding) een lekkere kop koffie. Vergeet dan niet de avond van tevoren een kopje klaar te zetten.

Natuurlijk en duurzaam

Wat tot slot een opkomende trend is in de keukenwereld, is het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Vooral hout en marmer zie je veel terug in de moderne keuken. Deze twee materialen zijn ook goed te combineren met de ‘Japandi’ trend. Bij het verbouwen van de keuken wordt tegenwoordig niet meer de gehele keuken weggehaald. In een duurzame keuken worden alleen de deurtjes aangepast voor een geheel nieuwe uitstraling. Mandemakers heeft een uitgebreid aanbod aan keukens in allerlei prachtige materialen. Eén van de vele showroomkeukens van Mandemakers Keukens móét de keuken voor jou zijn!

Dit zijn de keukentrends van nu. Ga voor een keuken met een minimalistische, maar warme uitstraling met de ‘Japandi’-stijl. Maak van je keuken een ‘Smart Kitchen’ en zorg ervoor dat elk apparaat met jou in verbinding staat. Tot slot zijn duurzame en natuurlijke materialen een must in de moderne keuken. Ga vooral voor een handige indeling om alles te halen uit je keuken!