Dit zijn de populairste leaseauto’s in Nederland

208

Een auto van de zaak is voor veel mensen een aangename arbeidsvoorwaarde. Leaseauto’s blijven in Nederland dus onverminderd populair ook al deelde het aantal licht in 2022.

Als we naar actuele cijfers van dataleverancier RDC kijken dan zien we dat er in 2022 59.000 leaseauto’s rondrijden op de Nederlandse wegen. RDC baseerde deze cijfers op data die ze kregen van leasemaatschappijen en andere financiers. Als je inzoomen en kijken naar welke merken en modellen op dit moment populair zijn dan springt Peugeot er op positieve wijze uit.

Vooral de Peugeot 208 doet het erg goed en dan vooral de de elektrische e-208. In mei 2022 kwamen er maar liefst 600 exemplaren van de 208 bij in het totale Nederlandse leasepark. Daarvan was 60% elektrisch. Voor Peugeot is dat maar liefst een stijging van ruim 61 procent ten opzichte van 2021. Je zult de komende tijd dus heel vaak deze auto’s op de weg en in de stad tegenkomen. Misschien rijdt je er zelf ook wel een.

Stijgers en dalers

Op de tweede plaats staat Kia en daarna volgen populaire merken als Volkswagen, Opel, Skoda, BMW en Ford. Als we gaan kijken naar de cijfers  van mei 2022 ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar dan zien we opvallende stijgers en dalers. Zo scoorde Opel percentueel nog beter dan Peugeot met een stijging van bijna 68 procent. Ook BMW deed het met een plus van bijna 56 procent goed. Mercedes-Benz is de vierde grote stijger metbeen plus van 21,5 procent. Al die successen gaan natuurlijk te koste van andere merken. De grootste klappen kreeg Skoda te verduren. Zij hebben in 2022 dik 52 procent minder leaseauto’s weten te slijten. Ook Volkswagen had een min van bijna 30 procent.

Het succes van de Peugeot 208 is te danken aan een aantal factoren. Allereerst het uiterlijk. Waar veel hedendaagse auto’s vooral hun best doen om op elkaar te lijken heeft de 208 een opvallend eigen uiterlijk. Dat zie je vooral aan de grote grille en de stoere koplampen. Heel gedurfd levert de Peugeot deze auto het liefst in het geel. Deze lakkleur is gratis en doet de mooie vormen van de 208 goed uitkomen. Daarnaast blijkt uit meerdere tests dat de 208 veel concurrenten achter zich laat als het aankomt op pk’s, trekkracht, zuinigheid en wendbaarheid.