Drake slaapt in het beste bed ter wereld

beste bed ter wereld

Een paar jaar geleden mochten wij een nachtje slapen in het beste bed ter wereld. Deze Hästens Vividus heeft inmiddels een luxe upgrade gekregen en rapper Drake is de eerste die erin slaapt.

Het nieuwe bed heet de Hästens Grand Vividus en is gemaakt in samenwerking met ontwerper Ferris Rafauli. Hij was gevraagd om het nieuwe huis van Drake in te richten en zag daarin een kans om het beste bed ter wereld nog beter te maken. Daarbij moet gezegd worden dat de verbeteringen vooral aan de buitenkant zijn gemaakt.

Upgrade

De originele Vividus was (of beter gezegd is) nog steeds verschrikkelijk goed, maar straalt niet de luxe uit die hoort bij een bed in deze prijsklasse. Daarom heeft Ferris Rafauli het bed een chique upgrade gegeven. Dat zie je aan alles terug. Bijvoorbeeld het onderstel dat doet denken aan handgemaakte koffers met luxe leersoorten op de hoeken en randen.

Ook ontwierp Rafauli een motief voor de stof van het bed. Deze vervangt het klassieke blauw-wit geblokte patroon dat zo kenmerkend is voor Hästens. De ontwerper voegde het paard uit het logo van Hästens toe aan de stof en bedacht naast een versie in de bekende kleuren ook eentje in grijs met zwart.

Handgemaakt

Het bed zelf zal helemaal op maat voor de nieuwe eigenaar worden gemaakt met de perfecte hard- of zachtheid en de beste materialen. Alles van het bed is met de hand gemaakt door de beste beddenmakers van Hästens. Dat zorgt bij de gewone Vividus al voor een prijskaartje van €159.000 (geen typefout!). De Grand Vividus gaat daar dik overheen. Officieel is de prijs op aanvraag, maar het schijnt dat Drake $400.000 dollar heeft betaald.

Wil je het bed eerst testen, dan kun je natuurlijk altijd een nachtje blijven slapen in hotel Central Park in Voorburg. In de twee meest luxe suites staat namelijk een Hästens Vividus.

beste bed ter wereld

beste bed ter wereld

beste bed ter wereld

beste bed ter wereld

beste bed ter wereld