Een klein eerbetoon aan Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan heeft een mooi plekje gekregen

Het is alweer twee jaar geleden dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan veel te vroeg en veel te plots overleed. Om deze man te eren heeft kunstenaar Frankey een sculptuur van hem gemaakt en deze een mooie plek gegeven: op de gevel van Paradiso.

Als je naar de rand boven de ingang kijkt, dan zie je aan de linkerkant de oud-burgervader tevreden zitten. Achteroverleunend kijkt hij uit over de drukte van de Weteringschans en de bezoekers van de Amsterdamse poptempel. Aan de onderkant van het beeld staat heel toepasselijk de uitspraak “mooi stadje hè”.

Kijk omhoog

Ondanks de geringe hoogte van slechts 60 centimeter is het een groots eerbetoon aan een grootse burgemeester. Een man die we nooit mogen vergeten. Iedere keer als we weer voor een feestje of concert naar Paradiso gaan, zullen we even omhoog kijken. Zolang Eberhard er nog zit, zal alles goed komen. Of zoals Van der Laan het zelf ooit zei: “Zorg goed voor onze stad en voor elkaar”.

Frankey, aka Streetart Frankey, aka Frank de Ruwe, is bekend van z’n stadsingrepen die wekelijks te zien zijn in Het Parool. Op Mixed Grill kon je eerder een geweldig eerbetoon van hem zien aan de epic split van Jean-Claude van Damme.

Beeld van Eberhard van der Laan