Frankey verstopt Donkey Kong in museum STRAAT

Frankey- Donkey Kong in STRAAT
Foto’s: Frankey

In Amsterdam-Noord schieten nieuwe musea als paddenstoelen uit de grond. Een paar weken na de opening van het Nxt Museum is er nu STRAAT, een museum gewijd aan street art.

Het museum aan het NDSM-plein staat vol met hedendaagse straatkunst van (inter)nationale kunstenaars. Je kent het gebouw waarschijnlijk wel vanwege het prachtige portret van Anne Frank door Eduardo Kobra op de gevel. In deze voormalige lasloods kun je nu het Straatmuseum bezoeken.

Ook het werk van de Amsterdamse kunstenaar Frankey is te vinden in Straat, al moet je daar wel goed voor kijken. Zoals gebruikelijk scant Frankey eerst de omgeving en bedenkt vervolgens een werk dat op een grappige manier de interactie met die omgeving aangaat. In dit geval is het een Donkey Kong geworden die hoog in het gebouw op de ijzeren balken waakt. Net als in de game waarmee deze aap (én Mario) beroemd is geworden.

Uitspelen

Frankey zegt hier zelf het volgende over: “De eerste keer dat ik het pand betrad deden de massieve stalen constructies me meteen denken aan de levels van Nintendo’s populaire arcade game Donkey Kong. Zoals in een videospel moet je het hele museum uitspelen om ‘m tegen te komen. Het museum is sowieso een ontdekkingstocht, want er zijn fantastische dingen te zien in een grote diversiteit aan stijlen: van gerespecteerde graffiti-veteranen, tot super getalenteerde nieuwkomers. Het is te gek dat dit museum de straat van buiten naar binnen haalt.”

Frankey- Donkey Kong in STRAAT

Frankey- Donkey Kong in STRAAT

Frankey- Donkey Kong in STRAAT