Hoe kan je na een lange dag werken gemakkelijk in slaap komen?

Foto: Unsplash

Tips om na een lange werkdag makkelijk in slaap te komen

Na een lange dag werken gemakkelijk in slaap komen. Het klinkt wellicht als iets onmogelijks, maar het kan zeker. Je zal het vast wel herkennen dat je vaak nog in bed ligt te piekeren over werkzaken, waardoor je laat in slaap valt. Een goed hoofdkussen kopen kan je helpen om beter in slaap te komen, maar er zijn ook diverse andere dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk in slaap komt. Deze punten hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Rond nog een kleine taak af

Het is zeker aan te raden om aan het einde van de dag nog een taak af te ronden. Pleeg nog een telefoontje, beantwoord je mail of maak nog een zakelijke afspraak. Zo heb je op het einde van de dag een goed gevoel over het werk dat je gedaan hebt. Wanneer je nog met iets bezig bent, kun je de dag minder goed eindigen, omdat je anders het gevoel krijgt je werk nog niet te hebben afgesloten.

Hanteer een vast ritueel voor het einde van de dag

Het kan ook helpen om een vast ritueel voor het einde van de dag te hanteren. Denk bijvoorbeeld aan het drinken van een kop thee terwijl je de computer afsluit of iets anders om jouw werkdag mee af te sluiten wat je herhaalt. Je lichaam zal zo denken dat de werkdag erop zit. De overige uren daarna kun je gebruiken om te ontspannen, zodat je de dag erna weer fris en fruitig aan het werk kunt.

Zorg voor een opgeruimd bureau

Wil je gemakkelijk in slaap vallen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw werkruimte opgeruimd hebt. Dit betekent dat je elke dag je bureau opruimt. Wanneer je bureau nog een rommeltje is, zal dit je doen denken aan taken die je nog niet hebt afgerond, waardoor je moeilijker in slaap valt. Een opgeruimd bureau helpt om de werkdag positief te eindigen en de volgende dag weer zonder stress te beginnen.

Maak een to do list voor de volgende dag

Maak een to do list voor de volgende dag, zodat je hier niet als je in bed ligt over na gaat denken. Neem als voorbeeld het nieuwe kussen kopen bij www.mattsleeps.com wat we eerder benoemd hebben. Door alles op papier te zetten, hoef je hier pas de volgende dag naar te kijken en maak je je hoofd geheel leeg. En dat is de ideale situatie om goed in slaap te komen.