Enorme Lamsoor van kunstenaar Mona Caron

Mona Caron - Limonium
Foto’s © Mona Caron

Kunstenaar Mona Caron brengt de natuur naar de stad door gigantische muurschilderingen te maken van bloemen. Recent was ze te gast in San José waar ze op de muren van het gebouw van San Jose Cultural Affairs een prachtige Limonium schilderde.

Deze plant kennen we in Nederland ook wel als Lamsoor of zee-lavendel. De mooie vorm van de bladeren en de lange stengels met kleine bloemen maken het een geschikt onderwerp voor een stukje street art. Bijzonder aan dit werk is dat de kunstenaar van 6 muren en vier vlakken gebruik heeft gemaakt. Onderaan deze pagina staat een video van Instagram waarop je goed kunt zien hoe mooi dat is gedaan.

Verborgen

Een grappig detail daarbij is het kleine blad dat achter een deur verborgen zit. Net als planten in de natuur, trekt ook deze geschilderde plant zich niets aan van door mensen opgeworpen belemmeringen. Ook op andere plekken speelt Caron met de vormen van het gebouw en de groei van haar plant. Een ander mooi voorbeeld daarvan is te zien op haar Instagram.

Het werk is dus vanaf heel veel plekken te bewonderen, waarbij je als kijker steeds weer nieuwe details ontdekt. Mona Caron speelt heel knap met de vormen van het gebouw en weet een saaie hoek om te toveren tot een bijzonder kunstwerk. Hierbij heeft ze bewust alleen gebruik gemaakt van rustige, natuurlijke kleuren zodat het lijkt alsof de plant als een geest uit het gebouw opduikt.

Wil je meer foto’s van dit werk zien of andere werk van Mona Caron bewonderen? Neem dan een kijkje op haar Instagram .

Mona Caron - Limonium

Mona Caron - Limonium

Mona Caron - Limonium

Mona Caron - Limonium

Mona Caron - Limonium

Mona Caron - Limonium

https://www.instagram.com/p/CC9o7AEgczQ/