Grappige illustraties van Jean Jullien

lekker op de bank

Jean Jullien is een Franse illustrator die in Londen woont en werkt. Zijn werk is behoorlijk maatschappijkritisch, maar dan wel met een flinke dosis humor.

Social Media zou het leven leuker en vooral socialer moeten maken en in veel gevallen doet dat het ook, maar helaas schieten ook veel mensen veel te ver door. Een foto maken van je bord in een restaurant is prima, maar probeer ook te bedenken waarom je in eerste instantie uit eten bent gegaan.

Commercie

Een ander thema is dat mensen alleen nog maar oog hebben voor hun digitale volgers en de vrienden in het echte leven niet zien staan. Zet die telefoon dus eens af en toe uit en zorg dat je niet verslaafd raakt. Tot slot levert Jullien kritiek op de commercie die social media van binnenuit aan het verpesten is. Spontane selfies blijken opeens goed geregisseerde reclame-uitingen en succesvolle Instagrammers veranderen in ordinaire uithangborden.

Jean Jullien verscheen al eens eerder op Mixed Grill vanwege de inrichting van een bar in het Franse Nantes met een opvallend vogelthema.

doe het zelf

online influencers

ik ben hie

gezellig naar een optreden kijken

hoe smart is een smartphone

in de metro

nooit meer alleen?

van smartphone naar smartwatch

uit eten met een blogger

Gezellig aan tafe;