Het einde van social media?

het einde van Facebook?

Sociale Media maken een groot deel uit van samenleving. Soms is dat goed of leuk, maar vaak ook irritant of verslavend. Grafisch ontwerper Andrei Lacatusu uit Boekarest kijkt naar de toekomst en toont ons het einde van social media zoals we die nu kennen.

Nee, dit is geen betoog met voorspellingen over de toekomst van social media. Al zal er de komende jaren best wel wat veranderen. Zo zie je dat steeds meer mensen het voorheen oppermachtige Facebook links laten liggen of proberen de controle over hun tijdlijn terug te krijgen. Ook Twitter worstelt met dit probleem en Instagram is het volgende kanaal dat belemmeringen zal tegenkomen.

Vaak blijken Instagramaccounts met grote aantallen volgers deze te hebben gekocht. Bovendien zwichten deze zogenaamde influencers te vaak voor het geld en prijzen ze dezelfde rommel aan die je vroeger in de krant of in een reclameblok op tv zag. Alleen Pinterest lijkt vooralsnog zijn eigen weg te volgen.

Hyves

De kans is groot dat het op een gegeven moment toch afgelopen is met deze grote spelers in medialand. Of dat komt door een betere concurrent of dat mensen op een andere manier gaan communiceren moet nog blijken, maar het kan snel gaan. Denk maar aan Hyves. Of het feit dat we nog niet zo lang geleden op internet zochten met Ilse of Yahoo!

Andrei Lacatusu laat ons zien wat er gebeurt met de grote jongens als iedereen ze de rug heeft toegekeerd. De glimmende letters op de ooit prachtige kantoren zijn kapot. Of dit eertijds zal gebeuren, dat weet niemand. Wil je zolang de huidige social media nog relevant zijn Mixed Grill volgen? Dan kan dat op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest.

het einde van Google?

het einde van Instagram?

het einde van Tinder?

het einde van Twitter?

het einde van Pinterest?