Heerlijk het Noorderlicht kijken vanuit je bed

Panorama Glass Lodge IJsland
Foto’s: Panorama Glass Lodge

Droom je ervan om eens het Noorderlicht te zien? Of heb je het al eens ervaren en wil je dat geweldige gevoel met iemand delen? Dan moet je in de wintermaanden naar het hoge noorden afreizen. Bijvoorbeeld naar IJsland, waar het mogelijk is om op relaxte wijze het bijzondere natuurfenomeen te aanschouwen.

Zelf heb ik het Noorderlicht ook eens gezien op IJsland. Dat was een indrukwekkende, maar ook ijskoude ervaring. Urenlang heb ik staan wachten op een donkere parkeerplaats ergens in het Nationaal Park Þingvellir. Ondanks dat ik op de kou was gekleed en dat er een grote thermosfles met warme chocolademelk mee was, heb ik het die nacht toch heel erg koud gehad. Ook een latere poging om (toen tevergeefs) het noorderlicht te bekijken kan ik nog herinneren als erg koud.

Glas

Hoe fijn is het dan om te weten dat er ook comfortabele manieren zijn om naar het Noorderlicht te kijken. Bijvoorbeeld vanuit je warme bed in de Panorama Glass Lodge? Deze lodge die je kunt huren heeft een slaapkamer waarvan de muren en het plafond van glas zijn. Lekker knus onder de dekens kun je dan afwachten tot de natuur het spektakel vrijgeeft. Als je een paar nachten in het juiste seizoen in de lodge verblijft dan is de kans behoorlijk groot dat je het Noorderlicht gaat zien. Al geeft Moeder Natuur geen garanties. In andere delen van het jaar kun je vanuit je lekkere bed genieten van de rust en de leegte van het landschap.

Panorama Glass Lodge IJsland

Panorama Glass Lodge IJsland

Panorama Glass Lodge IJsland

Panorama Glass Lodge IJsland