Erotiek voor liefhebbers van klassieke audio

Audio Erotica

Het luisteren naar analoge muziek zoals vinyl of cassettes is nooit echt weggeweest, maar er waren tijden dat in vrijwel iedere woonkamer een muziekinstallatie het stralend middelpunt was. Het boek Audio Erotica blikt terug naar die gouden periode van de hi-fi.

In het boek staan de lonkende brochures van audiomerken uit de jaren ’50 tot en met de jaren ’80 centraal. Vrijwel alle beroemde merken zijn van de partij. We zien bijvoorbeeld Sony, JVC en Braun. De verzameling brochures is om meerdere redenen interessant. Je kunt ernaar kijken door de ogen van een audiofanaat of een nostalgische bril opzetten en zaken herkennen als de revolutionaire Walkman. Tegelijkertijd is Audio Erotica interessant vanwege de fotografie die een mooi tijdsbeeld weergeeft en de prachtige retro-typografie.

Fuel

Het boek bevat 240 bladzijden en laat heel mooi de ontwikkeling en trends in de wereld van Hi-Fi zien. Van de high end losse componenten uit de jaren ’50, de mobiele platenspelers uit de jaren ’60, de opkomst van metaal in het ontwerp in de jaren ’70 en de iconische stereotoren uit de jaren ’80. Het boek zal op 16 april worden uitgebracht door uitgeverij Fuel, die ook heel veel andere interessante titels heeft uitgegeven.

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Audio Erotica

Alle afbeeldingen: FUEL