Het leven van Yayoi Kusama als stripboek

Kusama, de strip

Het bijzondere levensverhaal van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama is verwerkt tot een prachtig stripboek. De Italiaans-Thaise illustrator Elisa Macellari brengt binnenkort KUSAMA: A Graphic Biography uit.

Het zijn matige tijden voor de liefhebbers van kunst en voor kunstenaars zelf. Yayoi Kusama zou deze zomer een prachtig retrospectief hebben in Gropius Bau in Berlijn en een grootste openluchttentoonstelling in New York Botanical Garden. Beide gaan niet door vanwege COVID-19 en de beperkingen die daarop volgen.

New York

Gelukkig is er dan nog altijd de troost van een boek, of een graphic novel in dit geval. Lezers van KUSAMA: A Graphic Biography komen alles te weten over het veelbewogen leven van Yayoi Kusama. Bijvoorbeeld hoe ze in Japan haar eerste stappen als kunstenaar zette, in de jaren ’60 toetrad tot de kunstwereld in New York en hoe ze vervolgens weer terugkeerde naar Japan.

Het boek bestaat uit 128 bladzijden, waarin 400 illustraties te vinden zijn. Hier zie je ook heel veel bekende kunstwerken van Kusama voorbij komen. KUSAMA: A Graphic Biography komt uit op 15 september en zal dan te koop zijn via de webshop van uitgeverij Laurence King.