Julien de Casabianca toont meisje van 7 verdiepingen

wheatpaste

Klassieke kunst en street art komen samen in het werk van Julien de Casabianca. Hij gebruikt details van klassieke schilderijen en brengt ze naar de openbare ruimte.

In dit geval gaat het om een meisje dat te vinden is op het schilderij Au pied de la falaise van de Franse academische schilder William-Adolphe Bouguereau. Het doek hangt in het Memphis Brooks Museum of Art en Julien de Casabianca brengt het meisje naar de straten van de stad.

Weg uit het museum

Onder de noemer Brooks Outside wil het museum de stad laten zien wat het te bieden heeft. In plaats van mensen te lokken naar het museum doen ze dat door de kunst naar de stad te brengen. Julien de Casabianca haalt het meisje weg uit de beperking van de schilderijlijst en de museumzaal en toont haar schoonheid aan iedereen.

Bijzonder is hoe de kunstenaar de brandtrap van het gebouw onderdeel maakt van het nieuwe kunstwerk. Zodoende is het meer dan een grote afbeelding op een enorme muur. Het werk is gemaakt met een techniek die men wheatpaste noemt. Deze pasta van tarwemeel, zetmeel en water fungeert als een soort behangplaksel waarmee vellen papier tegen de muur worden geplakt.

Het kunstwerk is te zien bij 62 E.H. Crump Blvd, net iets ten zuiden van Downtown Memphis.

wheatpaste

wheatpaste