Invader in de straten van Toulouse

Invader in Toulouse

Het Zuid-Franse Toulouse is al weer de 66ste stad die een bezoek krijgt van kunstenaar Invader. En dit doet hij deze keer geheel in stijl.

Toulouse staat namelijk bekend als ville rose, de roze stad, vanwege de vele gebouwen van roze baksteen. Deze stammen uit of verwijzen naar de tijd dat in de stad mensen veel geld verdienden aan de verkoop van pastel. Het is ook precies die kleur roze die Invader heeft gebruikt voor zijn kleine kunstwerkjes. De tegelmozaïeken worden weliswaar illegaal aangebracht, maar er zijn maar weinig mensen die ze zien als vandalisme. Over het algemeen ziet men het werk van Invader als kunst en past het perfect bij de grote stad.

Op zoek

Ben je reislustig en liefhebber van het werk van Invader, dan kan ik je de app FlashInvaders aanraden. Je zou deze app kunnen beschouwen als een artistieke variant op Pokémon Go. Je moet namelijk in de stad op zoek naar het werk van Invader en ze dan vervolgens vastleggen of ‘flashen’ zoals het in dit spel heet. Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk Invaders weet te vinden. Je kunt het spel spelen in 66 steden over de wereld waaronder Amsterdam, Rotterdam, Noordwijk, Antwerpen en Brussel.

Invader in Toulouse

Invader in Toulouse

Invader in Toulouse

Invader in Toulouse

Invader in Toulouse

Invader in Toulouse

Invader in Toulouse