Enorme Minotaurus in de straten van Toulouse

vurig monster

Het Franse La Machine bouwt reusachtige marionetten die ze door de straten van de stad laten lopen. Hun laatste productie The Guardian of the Temple bestaat onder andere uit een 14 meter hoge Minotaurus.

In het stuk (La Machine noemt het zelf een Urban Opera) zijn de straten van Toulouse het doolhof waar de Minotaurus in moet dwalen. Prinses Ariadne die in het mythologische verhaal helpt bij het verslaan van de Minotaurus is in dit geval uitgebeeld in de vorm van een spin.

Soepel

De kinetische sculpturen zijn zeer indrukwekkend en weten ondanks de gigantische afmetingen toch soepel te bewegen. Dit is extra knap als je bedenkt dat La Machine alleen natuurlijke materialen gebruikt. Dus alleen hout, metaal, leer en glas en nooit kunststof of plastic.

Om de spin te bouwen zijn 2 jaar lang 60 mensen aan het werk geweest. De Minotaurus doet daar niet voor onder. Om het 4500 kilo zware monster te bedienen zijn 17 medewerkers nodig. Dankzij deze inspanningen zijn de resultaten spectaculair. Meer van La Machine zie je op Instagram en YouTube. Nieuwe shows zijn er binnenkort in Nantes en Calais.

La Machine

Minotaurus in Toulouse

Minotaurus in Toulouse

Minotaurus in Toulouse

https://www.instagram.com/p/BpvM40cFBJf/