Japan ontdekt de Utrechtse band I Am Oak

Folkband I Am Oak weet met hun prachtige muziek de aandacht te trekken van muziekliefhebbers over de hele wereld. Als gevolg daarvan komt het album Our Blood in oktober uit in Japan. Speciaal daarvoor is er een Japanse video bij het nummer Woandering gemaakt.

Volgens frontman Thijs Kuijken komt met de Japanse release een droom uit. Als kind was hij al gefascineerd door de Japanse cultuur, eerst de videogames en cartoons en later kunst, muziek, film, boeken en eten. Dat de liefde wederzijds is blijkt uit een compliment van Uemura Akio, labelmanager van Sign-pole Records Inc: “De eerste keer dat ik I Am Oak hoorde, had dit veel impact op mij. […] Zijn muziek neemt me mee op een reis. We zien hem als een artiest bewust van ‘Ryo-Jou’.” De term Ryo-Jou laat zich vertalen als ‘de emoties van de reiziger’.

Deze emoties zie je terug in de video van Woandering waarin de thema’s dromen en reizen centraal staan. Je ziet prachtige landschappen die het verlangen naar reizen oproepen en tegelijkertijd de poëtische teksten van het nummer. Eind oktober en begin november is I A Oak op tournee door ons land. Ook is de band te zien op Into The Great Wide Open.