Nachtelijke foto’s van Japanse speeltuinen

Japanse speeltuin

De Japanner Kito Fujio is een freelance fotograaf met een fascinatie voor speeltuinen. Als je denkt dat je van speeltoestellen geen geweldige foto’s kunt maken, dan heb je het mis.

Het begint al met het grote verschil tussen Japan en Nederland. Hier lijkt het alsof iedere gemeente de speeltoestellen uit dezelfde catalogus bestelt. In Japan hebben veel speeltuinen echter dieren die van cement zijn gemaakt en dienst doen als glijbaan of klimrek. De filosofie hierachter is dat de dieren voor de kinderen herkenbaar zijn, waardoor ze eerder op een groot toestel durven te klimmen. Naast dieren zie je soms ook wel eens andere voorwerpen als robots of telefoons.

Belichting speelt een grote rol

Kito Fujio bezoekt de speeltuinen graag ’s nachts. Niet alleen omdat dan alle kinderen weg zijn, maar ook vanwege de bijzondere manier waarop hij foto’s maakt. Belichting speelt daarbij een grote rol. Vaak plaatst hij een sterke lichtbron in het speeltoestel. Soms richt hij ook van buitenaf een sterke lamp op het object dat hij vast wil leggen. In combinatie met de donkere omgeving levert dat geweldige foto’s op.

Via zijn website verkoopt Kito Fujio ook boeken met dit soort foto’s. Laat je niet afschrikken door het Japans op zijn site en gebruik gewoon de vertaalknop van Google.

Japanse speeltuin

Japanse speeltuin

Japanse speeltuin

Japanse speeltuin

Japanse speeltuin

Japanse speeltuin

Japanse speeltuin