JR verandert tribune in gigantisch kunstwerk

JR in het Estádio do Pacaembu
Foto’s: JR

Fotograaf/kunstenaar JR is voor zijn laatste werk neergestreken in São Paulo. Daar ging hij aan de slag in het legendarische Estádio do Pacaembu waar hij op een van de tribunes een groot kunstwerk aanbracht.

De sterk uitvergrote foto stelt een oog voor dat naar de hemel boven het stadion kijkt. Het is een verwijzing naar de jeugd in de stad São Paulo die hoopvol naar de toekomst kijkt. Het oog dat je op de foto ziet is van een anonieme jongere uit een van de kansarme wijken in de stad, een regelmatig terugkerend thema in het werk van JR. Om het oog te maken, hebben JR en zijn team 1480 vellen papier aangebracht op een tribune van het beroemde stadion.

Museum

Het Estádio Municipal Paulo Machado do Carvalho, staat in de volksmond bekend als Estádio do Pacaembu en is gebouwd in de jaren ’30. In 1940 was de officiële opening en tijdens het WK voetbal van 1950 zijn er meerdere wedstrijden gespeeld. Nu biedt het stadion in art deco-stijl onderdak aan een voetbalmuseum. In samenwerking met de lokale Galleria Continua en Galeria Nara Roesler is JR gevraagd om een kunstwerk in het stadion te maken.

JR in het Estádio do Pacaembu

JR in het Estádio do Pacaembu

JR in het Estádio do Pacaembu

JR in het Estádio do Pacaembu