Keuken steeds vaker een sociale ontmoetingsruimte in huis

keuken

Huishoudens die kiezen voor bijvoorbeeld een keuken van Brugman Keukens zijn steeds vaker op zoek naar een ontwerp, dat de keuken tot een sociale ontmoetingsruimte binnen hun woning maakt. Populair hierbij is het gebruik van een kookeiland, waaraan men een aantal barkrukken plaatst. Ook de L-vormige keuken biedt huishoudens de mogelijkheid om zo’n bar op te nemen in het ontwerp. Het maakt dat kinderen kunnen kleuren of je partner diens verhalen van kantoor met je kan delen, terwijl jij bezig bent met de bereiding van een maaltijd. Het maakt het koken gezelliger! 

Niet alleen worden keukens anno 2023 steeds vaker van een bar voorzien; ook betrekt men de gekozen stijl bij de rest van het interieur in huis. De grens tussen een woon- of eetkamer en keuken vervaagt. In dit artikel lees je er meer over. 

Natuurlijke materialen en tinten in moderne keukens 
Een van de meest lastige aspecten van een nieuwe keuken kopen is het combineren van materialen en kleuren met elkaar. Vaak vindt men het lastig zichzelf voor te stellen hoe bepaalde keuzes straks in de praktijk uit zullen pakken. Past een combinatie van materialen bij mijn bestaande interieur? Maken de gekozen kleuren de ruimte straks niet te druk? Enzovoorts. Een van de trends voor 2024 is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals composiet, beton en hout. Ook natuurlijke, aardse tinten zijn momenteel geliefd. Ze geven de keuken een rustige look! 

Tip: doe online inspiratie op, door de blogs van keukenzaken te bekijken. Ook op persoonlijke blogs van mensen die houden van interieur vind je vaak foto’s van keukens in andere woningen. Het geeft een beeld van de manier waarop combinaties van kleuren en materialen uitpakken in de praktijk. 

Kies voor moderne apparatuur in het keukenontwerp
Niet alleen het kiezen van materialen en kleuren of een complete keukenstijl kan uitdagend zijn. Welke apparaten mogen straks niet ontbreken in het ontwerp van je nieuwe keuken? Er wordt steeds vaker gekozen voor moderne, hightech apparatuur. Denk aan een vaatwasser die te verbinden is met het draadloze netwerk in huis. Je bedient het apparaat hiermee op afstand! Of denk aan de inductiekookplaat, voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem. Een moderne oplossing die de traditionele, vaak storende afzuigkap aan de wand in de keuken overbodig maakt. Zo’n afzuigkap doet af aan de fraaie uitstraling van de ruimte. Een derde apparaat voor in een luxe, moderne keuken: de heetwaterkraan.