SpY hangt een extra maan boven Madrid

Maan boven Madrid
Foto’s: SpY

In 2019 was het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst een stap zette op de maan. Dat bracht de Spaanse kunstenaar SpY op het idee om iets met de maan te doen in combinatie met de stad Madrid.

Het resultaat was een gigantische maan die zichtbaar was tussen de hoge torens van Cuatro Torres Business Area en de nieuwe wolkenkrabber Caleido. De maan was gemaakt van nylon en gevuld met LED-lichten en motoren die de maan opgeblazen houden. Vervolgens kwam deze aan een hoge hijskraan te hangen.

Groeiende stad

Het project LUNA zorgde dat mensen in Madrid anders naar de stad zouden kijken. Een maan aan de hemel is iets waar je oog al snel op valt als je in het donker buiten bent of naar buiten kijkt. Deze maan trekt de blik van de kijker al gauw naar de omringende torens, een symbool voor de groeiende stad die steeds verandert.

Het feit dat mensen vervolgens verward zijn als ze zien dat er nog een tweede maan zichtbaar is aan de hemel is een mooie bijkomstigheid voor SpY. Bekijk in de archieven van Mixed Grill nog meer werk van deze kunstenaar.

Maan boven Madrid

Maan boven Madrid

Maan boven Madrid

Maan boven Madrid

Maan boven Madrid

Maan boven Madrid