SpY plaatst mysterieuze rode bol in steigerwerk

SpY - Tierra
Foto’s: Ruben P. Bescos, © SpY

De Spaanse kunstenaar SpY is bekend vanwege zijn spectaculaire installaties in de straten van Madrid. Zijn werk is in eerste instantie opvallend, maar heeft vaak ook een achterliggende, maatschappelijke boodschap.

Zijn meest recente werk is daarvan een goed voorbeeld. Tierra is de titel van een enorme installatie die bestaat uit een constructie van steigerbuizen met in het midden een grote, rode bol die licht uitstraalt. Het bijna 25 meter hoge kunstwerk is een opvallend blikvanger op de Plaza de Colón in Madrid. Op dat plein is trouwens ook een werk van Jaume Plensa te vinden. Beide sculpturen gaan heel mooi de interactie met elkaar aan.

Waarschuwen

Met dit spectaculaire werk wil SpY de voorbijganger waarschuwen voor de rampzalige gevolgen van het niet goed zorgen voor onze planeet. Als we geen actie ondernemen zal de blauwgroene Aarde veranderen in een onleefbare gloeiende bol. Dat is niet de toekomst die we aan de generaties na ons willen doorgeven. Volgens de kunstenaar moet Tierra ons laten nadenken over het feit dat we Aarde delen met zijn allen en dat we dus verder moeten kijken dan onze eigen schijnbaar veilige omgeving.

Meer werk van SpY kun je bekijken op zijn Instagram. In de archieven van Mixed Grill zijn eerdere projecten van SpY te vinden. Waaronder een tijdelijk stadspark en een tweede maan.

SpY - Tierra

SpY - Tierra

SpY - Tierra

SpY - Tierra