Kunstgras kopen

kunstgras

Kunstgras komt veel voor. Niet alleen op grote sportvelden, maar ook op balkons, in voortuinen en achtertuinen en op diverse andere plekken wordt kunstgras regelmatig gebruikt.

Het heeft volgens veel mensen verschillende voordelen ten opzichten van natuurlijk gras, maar daarnaast zou het ook voordeliger zijn dan bijvoorbeeld alleen maar tegels. De gebruikers van kunstgras zijn er over het algemeen dan ook zeer tevreden over. Kunstgras is verkrijgbaar in diverse maten. Vaak wordt het verkocht in rollen met een bepaald aantal vierkante meter.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras kopen heeft zoals gezegd diverse voordelen ten opzichte van normaal gras. Om te beginnen valt een grote last in de tuin weg. Namelijk het grasmaaien. Mensen met een tuin zijn over het algemeen behoorlijk wat tijd kwijt aan het maaien van gras. Veel mensen vinden grasmaaien dan ook geen leuke bezigheid. Het moet echter toch gebeuren. Bij kunstgras is dit niet het geval en dat is al meteen een groot voordeel. Het grasmaaien is echter niet de enige klus die wegvalt. Ook sproeien is niet nodig meer. Hetzelfde geldt verder ook voor onkruid verwijderen, verticuteren en bemesten. Je grasveld is ten alle tijden mooi, ziet er goed verzorgd uit, is bestendig tegen alle weersomstandigheden en hoeft dus niet onderhouden te worden. Het is ook niet het geval dat het kunstgrasveldje als je er niets aan doet na een tijdje minder mooi wordt. Kunstgras kan over het algemeen erg lang mee, vaak wel 10 tot 15 jaar.

Zelf je kunstgras aanleggen

Kunstgras kan in diverse winkels worden aangeschaft. Zoals gezegd is het vaak zo dat het in een rol wordt verkocht. De rollen bevatten een bepaalde hoeveelheid aan vierkante meter kunstgras. Het is belangrijk dat je sowieso van te voren weet wat de oppervlakte is van de ruimte waar je het wilt plaatsen. Als je dit eenmaal hebt gemeten kun je overgaan tot de aanschaf.

Bereken zorgvuldig hoeveel rollen je nodig hebt. Vervolgens dien je indien je nog oud gras hebt dit uiteraard eerst weg te halen. Bij sommige mensen is dit niet het geval. Wat wel vaak moet gebeuren is de aanleg van een zandbed. Dit moet vervolgens worden uitgevlakt. Op deze manier zorg je dat je kunstgrasveldje er straks goed blij ligt zonder hobbeltjes. Als je dit ook hebt voldaan leg je eerst het onderdoek en vervolgens het kunstgrasveld. Zorg dat alles goed, mooi en verzorgd is afgewerkt. Ook de naden dienen zorgvuldig gesneden te worden en geplakt te worden. Indien je zelf niet de mogelijkheid hebt het veldje zelf te leggen is het een optie dit uit handen te geven.