Zo maak je het beste van je reistijd

reizen

Of je nu naar werk gaat in je private lease auto, met de fiets of met de trein, je wilt het beste maken van je reistijd. Het kan namelijk zomaar zijn dat je per dag een uur of meer kwijt bent aan het reizen van en naar je werk. Wij zetten daarom een paar leuke bezigheden voor je op een rijtje, zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen!

1. Luister naar een audioboek

Ben jij een fervente lezer? Dan is deze gouden tip voor jou. Of je nu met de auto of met het openbaar vervoer naar werk gaat, met een audioboek geniet je van je favoriete verhalen. Het voordeel van een audioboek is dat je ernaar kunt luisteren gedurende je hele reis. Of je nu moet overstappen van trein naar trein of nog een stukje moet lopen van de parkeerplaats naar werk, jij luistert lekker verder!

2. Luister naar een podcast

Er zijn zoveel podcasts waar je naar kunt luisteren, dat er ongetwijfeld meerdere zijn die je interesse wekken. Luister naar een inspirerend verhaal, leer meer over vernieuwingen in je vakgebied of leer een nieuwe taal.

3. Lees een tijdschrift of krant

Dit is een goede tip voor treinreizigers. In de trein kun je je wellicht niet voldoende concentreren om een boek te lezen, zeker niet als je vaak moet overstappen. Een luchtig tijdschrift of een krant is dan een beter idee. Je leest korte artikelen namelijk snel weg.

4. Doe een puzzel

Nog een goede tip voor treinreizigers: doe een puzzel. Een kruiswoordpuzzel of een sudoku kunnen je gedachten even van werk en de bijkomende stress afleiden.

5. Kijk om je heen

In plaats van altijd op een schermpje te kijken in de trein of voor je uit te staren in de file, is het leuk om ook even om je heen te kijken. Geniet van de kleine dingen in het leven. Neem de tijd om de narcissen in de berm te bewonderen of spot die mooie velgen van de auto die links voor je in de file staat. Waar je ook bent, er is altijd wel iets dat je aandacht waard is.

6. Beweeg tijdens je reis

Het is raadzaam om iedere dag even te bewegen. Heb je hier tijdens het reizen ook tijd voor? Als je niet te ver weg woont van werk, kun je zo nu en dan ervoor kiezen om de e-bike te pakken in plaats van de auto. Dat doen namelijk ook steeds meer jonge mensen. Als je een vouwfiets hebt, fiets je gemakkelijk vanaf huis naar het station toe en van het eindstation naar je werk. Heel erg gezond!