Investeren in je huis: isoleren met dubbel glas

Investeren in je huis: isoleren met dubbel glas

Als je op lange termijn wil blijven genieten van een goede woning zal je er in moeten investeren. De een doet dat door zelf aan de klus te gaan. De ander schakelt een professional in. Je kunt een timmerman inhuren voor onderhoud of een schilder om de woning van een frisse kleur te voorzien, maar je kunt ook gaan isoleren. Dat is een investering op lange termijn, waar je al snel plezier van gaat hebben. Denk bijvoorbeeld aan glasisolatie.

Haal meer plezier uit je woning

Er zijn veel verschillende isolatiemaatregelen en allemaal hebben vergelijkbare voordelen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie of dakisolatie, maar ook glasisolatie. Glasisolatie heeft als voordeel dat het bijna altijd past in bestaande kozijnen en ingrijpende maatregelen niet perse nodig zijn.

Plaats je isolatieglas dan praten we altijd over HR++ glas, of triple glas. Het voordeel van deze glassoorten is dat zij de koude lucht van buiten tegenhouden en de warme lucht van binnen niet naar buiten transporteren. Dat betekent een stuk minder tocht in huis! Je verwarming of kachel kan daarmee een standje lager wat directe gevolgen heeft op je energierekening. Je kan op jaarbasis zelfs 175,- euro besparen. Ben je van plan om binnen een aantal jaar je huis te verkopen? Dan wordt je investering altijd meegerekend in de waarde van je huis. Je hebt er dus altijd op lange termijn plezier van.

Dubbel glas professioneel laten plaatsen

Ben je erg handig, dan kun je jouw woning zelf van dubbel glas voorzien. Maar glas laten plaatsen door een professionele glaszetter is verstandiger. Zij zullen het glas voor je recyclen en plaatsen het glas met garantie. Gaat je glas na 5 of 10 jaar lek, dan kun je dat in sommige gevallen verhalen bij de glaszetter en zullen zij het glas onder de garantievoorwaarden gratis voor je vervangen. Dit is als je het zelf doet natuurlijk niet het geval. Een vakkundige glaszetter inhuren is misschien wat duurder, maar dat nadeel weegt niet op tegen de voordelen.