De leukste inspiratie voor meisjeskamers!

De leukste inspiratie voor meisjeskamers!

Als je een kleine dochter hebt en haar slaapkamer opnieuw in gaat inrichten, is het fijn om wat inspiratie op te doen. Op deze manier kun je je creativiteit los laten en een prachtige en fijne kamer voor je dochter maken. Wat is bijvoorbeeld een leuk en fijn meisjesbed voor je dochter? Hieronder staan een aantal ideeën om inspiratie op te doen.

Thema

Je kunt de slaapkamer inrichten aan de hand van een thema. Misschien dat je dochter erg fan van iets is, dan kun je dit als inspiratie gebruiken voor de kamer. Denk aan een bepaalde film, dier of kleur. Wanneer je je aan een thema houdt, wordt het meteen een stuk makkelijker om de juiste items te vinden. Alles wat buiten het thema valt, valt af. Verder kun je meubels zelf verven of versieren zodat ze bij het thema passen. Stel je dochter is dol op onderwater dieren, dan kun je een onderwater thema nemen. Je kunt veel blauw in de kamer verwerken, maar je kunt ook vissen op de muren of op de meubels schilderen. Hiervoor kun je passende verf bij verf-plaza.nl halen. Natuurlijk kun je hier ook stickers voor gebruiken. Er zijn ook speciaal behang stickers die je hiervoor kunt gebruiken. Deze zijn dikker van materiaal en vaak ook groter. Deze hang je op, op dezelfde manier als behang.

Stimulerend

Hoe oud je dochter ook is, het is belangrijk dat de ruimte stimulerend is voor haar. Als ze nog heel jong is dan kan kleuren helpen om haar brein te stimuleren. Verder kun je een speciale hoek nemen voor speelgoed. Je kunt hier puzzels of andere stimulerend speelgoed opbergen. Het is verstandig om het speelgoed en het bed te scheiden van elkaar. Hierdoor wordt het bed een deel van de kamer waar het gaat om rust en niet om te spelen. Zo weet haar brein dat ze moet gaan slapen als ze in bed ligt.

Hobby

Het is belangrijk om je kind te ondersteunen in hun wensen en dromen. Wanneer ze een hobby hebben kun je hier een gedeelte van hun kamer aan toewijzen. Een schildershoek, ruimte om hun sport te beoefenen, of een muziekinstrument. Dit telt uiteraard als stimulerend aangezien het goed is voor de ontwikkeling van het kind. Hiernaast is het fijn voor je dochter om een plek te hebben waar ze iets kunnen doen waar ze van houden. Haar slaapkamer is de plek waar ze zich het meest op haar gemak moet kunnen voelen. Juist daarom is de inrichting zo belangrijk. Wanneer je het inricht volgens haar interesses, zal ze zich er heel goed bij voelen.