Morrison Schiffmacher ontwerpt glas voor Duvel

Morrison Schiffmacher ontwerpt glas voor Duvel

Als twee verschillende kunstvormen bij elkaar komen, ontstaat vaak iets bijzonders. Een mooi voorbeeld daarvan is het speciale Art Glass dat Morrison Schiffmacher ontwierp voor bierbrouwer Duvel.

Voor haar ontwerp van het glas liet Morrison Schiffmacher zich inspireren door een uniek verhaal. 1 op de 1000 etiketten van een flesje Duvel is anders. Hierop is, naast het wapenschild, een engeltje te zien in plaats van een duiveltje. Dit resulteerde in een glas waarop zowel een engel als een duivel met een glas Duvel te zien zijn. Naast deze twee figuren zie je verder op het glas klassieke tattoo-elementen als bloemen. Het ontwerp brengt heel fraai twee ambachten en twee familiebedrijven samen. Morrison Schiffmacher kreeg natuurlijk haar vak met de paplepel ingegoten door haar vader Henk en Duvel is in handen van de 4de generatie van de familie Moortgat. Geschiedenis, passie, traditie, goede smaak en perfectie zijn voor beiden belangrijke sleutelwoorden.

Samenspel

“Het Duvel glas is zo kenmerkend en iconisch, ik vond het een eer dat ik gevraagd werd om een design te bedenken,” aldus Morrison. “Ik ben fan van Vlaamse kunstenaars en van de stad Antwerpen en ben direct in de geschiedenis van Duvel en het glas gedoken. Ik werd gegrepen door het verhaal over het duveltje en het engeltje op het etiket. Sowieso hou ik van dat soort tegenstellingen. Ik zag een zeeman of een matroos voor me, die een tatoeage met tegenstellingen laat zetten (de duivel en de engel) en vervolgens geniet van een glas bier in de kroeg en een goed gesprek heeft. Mijn ontwerp laat niet het contrast, maar juist het samenspel tussen goed en kwaad zien, de verbondenheid tussen de duivel en engel. Een metafoor voor het leven, en dus ook voor een avond in de kroeg.”

Het glas is een heus collectors item en zal tijdelijk te koop zijn bij de slijter of grote supermarkt in een set met daarbij 4 flesjes Duvel. Voor €6,99 haal je al dit moois en lekkers in huis. Als je de flesjes bekijkt, zul je trouwens zien dat Duvel recent het etiket heeft aangepast. Er lijkt nu op iedere fles een duivel én een engel te staan.

Morrison Schiffmacher ontwerpt glas voor Duvel

Morrison Schiffmacher ontwerpt glas voor Duvel