Tips voor leuke uitjes in Amsterdam

Afbeelding van Laura Montagnani via Pixabay

Op zoek naar een leuk uitje met collega’s of vrienden? Dan is Amsterdam altijd een goede keuze. In onze hoofdstad is namelijk van alles te doen.

Het aanbod is diverser dan je denkt. Het is zelfs mogelijk om meerdere uitjes in Amsterdam met elkaar te combineren. Er is veel mogelijk. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben wij een aantal leuke uitjes voor je op een rij gezet. Ideaal voor zowel bedrijfsuitjes als vrijgezellenfeesten.

Rondleiding

Het is leuk om de stad wat beter te leren kennen en dat kan het best door met een gids op pad te gaan. De gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van de stad, de inwoners en de lokale legendes. De rondleiding kan te voet, op de fiets of met de boot. Zelfs een scooter of Solex behoort tot de mogelijkheden. Ook zijn er genoeg opties om onderweg wat lekkers te eten en drinken. Kies eens voor een rondleiding met een bijzonder thema.

Bijvoorbeeld een fietstocht door de Oostelijke Eilanden waar heel veel prachtige architectuur te vinden is. Hier komen maar weinig toeristen, dus je ziet het echte Amsterdam. Een wandeling langs de Amsterdamse Hofjes is ook een aanrader. Dit zijn verborgen parels in de stad. Ben je meer toe aan een feestje, omdat je bijvoorbeeld iemand mee hebt die binnenkort gaat trouwen, dan kies je voor een oud-rechercheur of travestiet als gids.

Workshop

Iets creatiefs doen is altijd leuk. De meeste uitjes in Amsterdam zijn creatief met een dikke Mokumse knipoog. Wat dacht je van een workshop lipdub maken? Na afloop heb je dan met je vrienden of collega’s een leuk aandenken. Of volg een danscursus. Er is keuze uit allerlei stijlen. Van disco tot dancehall. Vriendengroepen kunnen een workshop pokeren volgen of alle geheimen van het plat Amsterdams laten bijbrengen.

Diner

Na dit alles heb je natuurlijk trek gekregen. Tijd voor een diner met een bijzonder thema. Tijdens het eten is er de mogelijkheid om een quiz te doen. Van serieus tot hilarisch. Of misschien lossen jullie liever een moordmysterie op. Een Walking Dinner is ook leuk. Tussen de gangen door ga je dan met een filmcamera op pad en elke gang eet je in een ander restaurant. Een mooie manier om de stad te ontdekken.

Kroegentocht

Daarna is het tijd om naar de kroeg te gaan. Onder leiding van een gids, die alle adressen kent, ga je langs een aantal cafés in de Rosse Buurt of de Jordaan. Jullie bepalen of dat hippe hotspots moeten zijn of juist ouderwets gezellige bruine cafés. Alles is mogelijk. Zo kun je deze pubcrawl ook ’s middags doen. Ook kun je bijvoorbeeld aan boord gaan van een borrelboot.

Je ziet dat de mogelijkheden enorm zijn. Wat wij noemen is slechts een kleine greep uit het aanbod, maar hopelijk geeft het je wel een idee. Het scheelt je in ieder geval een hoop werk als je het bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of gewoon een gezellige dag met vrienden laat regelen door ervaren professionals. Zo kun jij ongestoord genieten van het gezelschap en de stad.