Het onderwaterrestaurant in Noorwegen is geopend

Onderwaterrestaurant Noorwegen

Noorwegen is een nieuw spectaculair restaurant rijker. Under in het zuiden van het land ligt half verzonken in het water van de Noordzee.

Voor het ontwerp en de realisatie van het restaurant is gebruik gemaakt van de geniale ingevingen van de creatieve ontwerpers van Snøhetta. Eind 2017 kwamen zij met de plannen voor Under naar buiten en nu is het restaurant ook echt daar.

Uitzicht

Gasten komen eerst aan in de champagnekamer, waar ze op de grens van land, lucht en water een aperitief kunnen drinken. Daarna dalen ze af naar het restaurant onder de waterspiegel. Hier is plek voor tussen de 35 en 40 gasten. Een groot raam dat uitzicht geeft op het water van de zee zet de ruimte in een bijzonder groen-blauw licht. Volgens ontwerper Kjetil Trædal Thorsen zorgt een bezoek aan het restaurant dat je gaat nadenken over je positie in de natuur. Je kijkt afwisselend naar de zee, de lucht en de rotsen. Dit zal je blik op de wereld veranderen.

Onderzoek

Naast restaurant is Under ook een onderzoekscentrum. Het betonnen gebouw zorgt dat aan de buitenkant dieren en planten zich kunnen vastklampen. Het is de verwachting dat binnen korte tijd het restaurant begroeid is met mosselen. Als het restaurant gesloten is, nemen onderzoekers de ruimte over om het gedrag van vissen te bestuderen.

De menukaart bekijken of een reservering maken kan via de website van Under.

Onderwaterrestaurant Noorwegen

Onderwaterrestaurant Noorwegen

Onderwaterrestaurant Noorwegen

Onderwaterrestaurant Noorwegen

Onderwaterrestaurant Noorwegen