Van dag naar avond: zo maak je een outfit geschikt voor verschillende gelegenheden

mode

We kennen het allemaal; een overvolle agenda met weinig tijd om tussendoor uitgebreid de tijd te nemen om je rustig aan op te tutten, je haar te doen en je outfit voor de avond uit te zoeken. Of je nu direct uit werk komt, nog een borrel hebt of gezellig bij een vriendin langs gaat, verschillende gelegenheden vragen om verschillende outfits. En dat je je niet in de wc wil omkleden of met een tas gaat slepen, snappen wij heel goed. Daarom schrijven we in dit artikel over een paar handige tips die je kunt gebruiken wanneer je met één outfit verschillende gelegenheden bezoekt.

Maak gebruik van blazers, vesten en truien. 

Een blazer over je blouse of overhemd voor op kantoor kun je makkelijk uitlaten in de avond. Jane Lushka maakt blouses die perfect zijn voor op kantoor, maar je net zo goed naar een leuke cocktailbar of verjaardag aan kunt.

Bewaar altijd een extra paar oorbellen en een lipstick in je tas

Zo kun je in nog geen 30 seconden je outfit ‘oppimpen’ alsof je de hele dag al naar een feestje ging. Oorbellen geven je net even die extra glitter die je soms wel kunt gebruiken. Lippenstift laat je gezicht eruit zien alsof je uren bezig bent geweest met je make up, ook als je verder geen overdreven make-up bij je hebt.

Neem een pet of bucket hat mee

Een pet of bucket hat kan makkelijk in je tas als je nog aan het werk bent, of eerst die familie verjaardag hebt en zodra je op weg gaat, kan je met het opdoen van een pet je hele outfit een andere look geven. Wanneer je met je vrienden hebt afgesproken of naar een festival gaat, kan dat net even de makkelijke finishing touch zijn om je outfit helemaal af te maken.

Maak gebruik van leuke opvallende t-shirts

Opvallende t-shirts kun je naar veel verschillende evenementen aan, op kantoor met een mooi vest eroverheen, langs de zijlijn met een hoodie aan en gewoon naar een feestje. Baron Filou maakt geweldige heren t-shirts voor verschillende aangelegenheden. Die je overigens ook heel goed als vrouw kunt dragen. Denk er ook eens aan om een t-shirt te combineren met een opvallende broek, in plaats van alleen maar met een spijkerbroek. Dat kan je gehele uitstraling net even een extraatje geven.

Kortom; met een paar slimme keuzes in de aanschaf van je kleding, kan je mixen en matchen zodat je voor iedere gelegenheid een goede outfit hebt.