Mikkeller maakt Twin Peaks-bier met David Lynch

bier in blik

Op 14 oktober organiseerde David Lynch in Los Angeles het Festival of Disruption. Voor zijn eigen festival selecteerde Lynch een programma vol kunst, film en muziek. Het Deense Mikkeller brouwde speciaal hiervoor een drietal bieren.

Elk bier is gebaseerd op het werk van David Lynch en dan de serie Twin Peaks in het bijzonder. De namen van de brouwsels zeggen hierbij al meer dan genoeg: Log Lady Lager, Damn Good Coffee Stout en Red Room Ale. Voor de Damn Good Coffee Stout is gebruik gemaakt van koffie van het eigen merk van David Lynch: de David Lynch Signature Cup Organic House Blend.

Moodboard

Vanaf het begin was David Lynch betrokken bij de totstandkoming. Hij hielp met het bedenken van de smaken, de namen en werkte samen met vaste Mikkeller-illustrator Keith Shore aan het ontwerp van de blikken. Hiervoor selecteerde Lynch eerder werk van Shore dat hij mooi vond en voegde daar eigen tekeningen aan toe. Op basis van deze moodboards zijn uiteindelijk de blikken ontworpen.

Het bier was niet alleen te koop tijdens het festival, maar is ook verkrijgbaar bij de café’s van Mikkeller in LA, San Francisco, Oakland en San Diego. Hopelijk zijn ze binnenkort te vinden in de mooie webshop van Mikkeller of in de geweldige Mikkeller Beer Mail. Eerder dit jaar maakte Mikkeller ook al een bier samen met zanger Rick Astley.