Prachtige blikjes van de eerste craft brewer in Nigeria

Bature Brewery
Harmattan Haze – een New England Double IPA.

Ook in Afrika is craft beer steeds populairder aan het worden. Zo is in Nigeria sinds kort Bature Brewery te vinden met een brouwerij en taproom in de hoofdstad Abuja.

Binnenkort opent Bature een tweede vestiging in Lagos en speciaal daarvoor zijn twee populaire bieren uit het assortiment voorzien van een mooie verpakking. Net als heel veel andere brouwers wereldwijd stapt Buture Brewery hiervoor over op blik. De twee nieuwe blikken zijn ontworpen door de multidisciplinaire kunstenaar Williams Chechet.

Zijn werk kenmerkt zich door een geweldige mix van pop-art, afrofuturisme, street art, afrobeat en hip hop. Op de blikken die hij ontwierp, zie je heel mooi klassieke en moderne patronen en een portret zoals je die ook vaak ziet op de schilderijen van Chechet. Daarnaast vertellen de blikken al iets over de smaakvolle inhoud.

Harmattan Haze

Het blik met geel, blauw en paars bevat de Harmattan Haze, dat is een New England Double IPA met moderne hop en mout gemaakt van kafferkoren (sorghum). De naam verwijst naar de harmattan, een droge en stoffige noordoost- tot oostenwind die tussen november en maart waait. Je kunt je voorstellen dat zo’n wind dorstig maakt. Ook zijn er overeenkomsten tussen het mistige van de wind en het troebele uiterlijk van een NEIPA.

Black Gold Stout

Het andere bier is de Black Gold Stout, een prijswinnende Imperial Coffee Stout. De donkere kleur en smaak zijn afkomstig van mout en koffie uit Nigeria. Het zwart en goud van het blik passen goed bij de smaakexplosie van onder andere koffie en chocola en maple syrup. Een bier om rustig van te genieten.

Naast het ontwerpen van de verpakkingen zal Williams Chechet ook gaan zorgen voor het interieur van de brouwerij en de taproom in Lagos. Op dit moment is zijn werk ook te zien bij galerie Retro Africa in Abuja. In de expositie Hyperflux toont Chechet portretten, waarbij hij zich door zowel het klassieke als hedendaagse Nigeria liet inspireren.

Bature Brewery

Bature Brewery

Bature Brewery

Bature Brewery