Ontdek en proef het Texels Geheim

Texels Geheim 5

Je bent vast bekend met het feit dat ze op het eiland Texel heerlijke bieren brouwen. De Skuumkoppe, Springtij en Tuunwal Tripel zijn ook landelijk zeer geliefd. Naast al die bekende bieren brouwen ze in de Texelse Bierbrouwerij ook elke maand een uniek bier in een kleine oplage onder de naam Texels Geheim.

Het Texels Geheim is voor de brouwers de perfecte manier om nieuwe smaken, stijlen en technieken uit te proberen. Net zoals een kok ook regelmatig experimenteert met nieuwe recepten en ingrediënten. Normaal gesproken is het Texels Geheim alleen te drinken in het proeflokaal van de brouwerij in Oudeschild, maar soms is het bier zo geslaagd dat er een grotere oplage volgt.

Zodoende konden wij de vijfde editie van het Texels geheim proeven in onze eigen achtertuin. Texels Geheim 5 is een unieke combinatie van twee bekende bieren van Texels waaraan een bijzonder ingrediënt is toegevoegd. Na een paar slokken konden we al snel concluderen dat dit een perfect zomerbiertje is dat het waarschijnlijk heel goed zal doen op terrassen en in tuinen en parken. We proeven een makkelijk doordrinkbare IPA met zoete tonen van fruit, die niet te veel overheersen.

Combinatie

De vijfde editie van Texels Geheim is een combinatie van de recepten van twee bekende bieren van de brouwerij: Skiller Wit en Springtij. Daar hebben de brouwers vervolgens ook nog wat heerlijke passievrucht aan toegevoegd. Zodoende krijg je een aangename mix van fris, zoet en zuur. Hierin een goede balans zien te vinden is een behoorlijk lastige klus voor een brouwer, maar Texels is daarin zeker geslaagd. Nu we kennis hebben gemaakt met deze serie van Texels zijn we heel benieuwd naar wat voor bieren er nog zullen volgen. We moeten maar snel eens afreizen naar het mooie eiland.

Ben je ook benieuwd? Dan kun je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan het proeflokaal op Texel. Of je neemt een kijkje in de online webshop van de brouwerij. Op het moment van schrijven zijn daar uit de serie Texels Geheim de nummers 2 en 5 te koop.