Lamp met echte paardenbloemen van Studio Drift

Studio Drift - ANOTHER FUTURE
Foto’s: Avant Arte

Avant Arte werkt samen met gerenommeerde hedendaagse kunstenaars aan bijzondere werken in kleine oplages. Zo kunnen liefhebbers een werk dat ook in een museum zou passen in huis halen. De laatste samenwerking is met Studio Drift.

Het resultaat heet ANOTHER FUTURE en is een lamp waar heel mooi de zaadjes van de paardenbloem in zijn verwerkt. Het werk is daarom ook een eerbetoon aan de paardenbloem te noemen, een bloem die zowel fragiel als sterk is en een prachtig uiterlijk heeft. Om de serie van 50 lampen te maken, hebben Ralph Nauta en Lonneke Gordijn zelf met de hand paardenbloemen geplukt.

Lijm

Vervolgens zijn alle zaadjes individueel geplukt en de mooiste exemplaren geselecteerd. Deze zijn vastgelijmd aan een LED-lampje in een vorm die weer aan een paardenbloem in de natuur doet denken. In een behuizing van plexiglas zijn in totaal negen van deze dandelights te zien. De printplaat op de achtergrond maakt het werk futuristisch.

Met dit werk slaat Studio Drift een interessante brug tussen sciencefiction en natuur, twee thema’s die vaker terug te vinden zijn in het werk van het duo. ANOTHER FUTURE is gemaakt in een oplage van 50 stuks en zal vanaf 2 september te koop zijn via Avant Arte voor een prijs van €4600,-.

Studio Drift - ANOTHER FUTURE

Studio Drift - ANOTHER FUTURE

Studio Drift - ANOTHER FUTURE