Zo drink je thuis de beste koffie

koffie drinken

Koffie is misschien wel de belangrijkste brandstof waar onze economie op draait. Koffie zorgt voor energie én voor ontspannende momenten. Daarom is het zo belangrijk om altijd goede koffie in de buurt te hebben.

Sommige mensen hebben het geluk dat er op loopafstand een goede koffiezaak zit waar ze de perfecte versie van hun favoriete koffie kunnen maken, maar de meeste mensen moeten het doen met wat ze in huis hebben. Daarom is het slim om eens te investeren in goede koffie voor thuis en voor op je thuiskantoor.

Persoonlijk

Welke soort koffie je het liefst drinkt is natuurlijk heel persoonlijk. Wellicht drink je het liefst sterke, zwarte koffie of espresso of ben je juist liefhebber van koffie met lekker veel melk. Wat je smaak ook is, het begint allemaal met de juiste spullen in huis.

Voor goede koffie heb je allereerst een apparaat nodig om koffie mee te maken. Dat kan een apparaat zijn als een halfautomaat of een volautomaat dat alles voor je doet en waarmee je alles zelf in kunt stellen en controleren, maar wij kunnen je je aanraden om eens over te stappen op Slow Coffee. De naam zegt het al: dit is een manier om op een langzame, maar heerlijke manier koffie te maken. De meest bekende en makkelijke manier om Slow Coffee te zetten is met een Chemex Koffiemaker.

Simpel

Dit is een simpele, maar heerlijke manier om koffie te zetten. Je plaatst een filter met gemalen koffie aan de bovenkant en giet er heet water bovenop. Vervolgens wacht je even en heb je fantastisch lekkere koffie. Op deze manier koffie maken is in principe simpel, maar er is wel een aantal factoren waar je aan moet denken.

Allereerst is er de keuze voor de bonen. In een tijd waar de meeste mensen koffie uit een capsule drinken, is het wellicht best lastig om je te verdiepen in wat voor bonen en maling je nodig hebt. Het aanbod in koffiebonen is enorm, maar dat maakt het juist zo interessant. Je zult ontdekken dat er zoveel meer smaken in koffie zijn te ontdekken dan je kent van de supermarkt.

Proefpakket

Je favoriete koffie ontdekken is dus een kwestie van heel veel proberen en testen. Zo’n zoektocht is hartstikke leuk. Iedere keer ontdek je nieuwe smaken en al snel zal je erachter komen wat voor smaken jouw favoriet zijn. Veel aanbieders van koffiebonen hebben proefpakketten in het assortiment waarmee je aan de slag kunt.

Ook als je Slow Koffie niet zo ziet zitten en liever kiest voor een machine die al het werk voor je doet, loont het om je te verdiepen in het aanbod in koffiebonen. Daarnaast is het ook aan te raden om te investeren in mooi servies om de koffie in te serveren. Echt goede koffie smaakt beter in een mooie kop dan in een verwassen mok. Proeven doe je immers met al je zintuigen.

koffie