Kunst & (big)tech tijdens FAKE ME HARD

Fake Me Hard - AVL Mundo
Rob Voerman – The Republic (2021)

Van 30 juni t/m 15 augustus organiseert AVL Mundo in Rotterdam het kunst & tech festival FAKE ME HARD. Op inspirerende wijze laten de organisatoren zien wat voor invloed big data, algoritmes, deepfakes en fake news op ons leven hebben.

Op het terrein van AVL Mundo gebeurt de komende tijd iets bijzonders. Aan de hand van kunstwerken, performances, games en debatten wordt hier de complexe werkelijkheid van de 21ste eeuw getoond. We bevinden ons tegenwoordig in een samenleving die wordt aangestuurd door algoritmische logica, data-extractie en nepnieuws. Een veertigtal kunstenaars probeert deze complexe wereld tastbaar te maken voor het publiek. Ook is er nagedacht over hoe mens en tech veilig kunnen samenwerken.

Post-truth society

FAKE ME HARD neemt geen stelling tegen technologie, maar toont wel de verleiding en de bedreiging van een samenleving die is gekoloniseerd door algoritmes. Mens en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar gaandeweg is de balans zoekgeraakt. In ruil voor gemak zijn we tot grondstof en slaaf geworden van big tech. Het wordt tijd dat we onze identiteit, integriteit en bewegingsruimte terugclaimen. Oftewel: Team human strikes back!

Deelnemende kunstenaars en performers

Aan FAKE ME HARD werken de volgende artiesten mee: Tatsuru Arai, BBB, Beeple Felix Burger, Artur van Balen, Jeroen Jongeleen, J & B, Pinar Demirdag, Mary Maggic, Johan Grimponprez, Jelle de Graaf, Joey Holder, Viviane Komati, Joep van Lieshout, Daito Manabe, Deborah Mora, Herbert Luciole, Marnix de Nijs, Eli Joteva, Provides Ng, Ya nzi, Julie Patard, Jon Rafman, Tabita Rezaire, Saint Machine, Boer & Smeenk, Joris Strijbos, Rob Voerman, ViaOral, Wermke Leinkauf, Frederik de Wilde, Lu Yang, Yes Men, Pinar Yoldas, Liam Young

FAKE ME HARD opent op 30 juni de deuren tijdens Art Rotterdam. Daarna is het festival nog te bezoeken t/m 15 augustus 2021.

AVL Mundo
Keileweg 18
Rotterdam

Fake Me Hard - AVL Mundo
Arjen Lubach – FAKE ME HARD
Fake Me Hard - AVL Mundo
Joey Holder – Adcredo (2018) Installatiefoto
Fake Me Hard - AVL Mundo
Herbert Luciole – Citizen Riot Shield (2019)
Fake Me Hard - AVL Mundo
Pinar Yoldas – The Kitty AI, Artificial Intelligence for Governance (2016)
Fake Me Hard - AVL Mundo
Lu Yang – Material World Knight at Tec Art 2019 (foto door ROYG-J Yzerman)
Fake Me Hard - AVL Mundo
Joep van Lieshout – Diorama Sacrifice (2021)
Fake Me Hard - AVL Mundo
AVL Mundo in Rotterdam