Ontwerp dit jaar je eigen kerstkaarten

Maak dit jaar zelf je eigen kerstkaarten In december sturen we massaal kerstkaarten naar vrienden, familie en zakenrelaties. Hoe leuk is het om dit jaar een echt persoonlijke kaart te sturen. Zo’n kaart ontwerpen en laten maken is namelijk makkelijker dan je wellicht zou denken.

Je kunt natuurlijk ook zelf nieuwjaarskaarten maken. Misschien heb je niks met kerstmis of wens je iemand liever een goed 2023. Een jaar zonder gedoe en problemen kunnen we namelijk wel gebruiken. Waar je ook voor kiest het gaat heel eenvoudig en snel via Kaartje2go. Daar hebben wij dit jaar onze kerstkaarten laten maken. De opties bij het maken zijn behoorlijk uitgebreid, maar het proces is kinderlijk eenvoudig.

Persoonlijke groet

Wij kozen voor een foto van onze vorige kerstboom als voorkant. Jarenlang hebben we bijzondere kerstballen verzameld met ballen van onder andere Daft Punk, Studio Job en Alessi. Door de komst van twee katten in huis is het helaas niet mogelijk om alle kostbare ballen op te hangen. We zullen even moeten wachten tot ze wat ouder en rustiger zijn (als dat ooit gaat gebeuren). Daarom de keuze voor onze oude boom. Binnenin staan een persoonlijke groet en de namen van de hele familie.

Voor deze tekst konden we eenvoudig spelen met lettertype, het formaat van de tekst, de kleur en de uitlijning. We hebben er ook voor gekozen om een aantal varianten van de tekst te maken. Zo hebben de ontvangers het gevoel dat ze een echt persoonlijke boodschap ontvangen. Nu zijn er dus unieke kaarten voor de opa’s en oma’s, voor onze zussen, voor goede vrienden en voor collega’s. Supersimpel en zo gepiept.

Duurzaam

Vervolgens krijg je nog heel veel opties voor het soort papier van de kaart en de envelop. Wij waren vooral gecharmeerd van de milieuvriendelijke opties met 100% gerecycled papier. Mooi is ook dat je voor deze duurzame optie niet extra hoeft te betalen. Kaartje2go is verder ook hartstikke duurzaam met onder andere een CO2-neutrale drukkerij en het planten van bomen. De laatste stap is het selecteren van de hoeveelheid kaarten die je wilt ontvangen. Ook deze stap is weer duidelijk en simpel.

De volgende dag hadden we de kaarten al in huis. Bestellingen die je voor 20.00 uur doet, komen de dag erna al via de post bij je binnen. Hierdoor waren we bijzonder aangenaam verrast. De kaarten lagen de volgende dag al  op de deurmat. Daarnaast is de kwaliteit van de kaarten ook echt goed. Het gerecyclede papier doet niet onder voor gewoon papier, al zijn er ook opties waarbij je kaarten op echt luxe papier kunt bestellen. De keuze is aan jou. Wie ga jij dit jaar verrassen met een zelf ontworpen kerst- of nieuwjaarskaart?

Wil je trouwens eerst kijken of dit soort kaartjes iets is voor jou of jouw bedrijf? Dan kun je een eerste kaart ontwerpen en een gratis proefdruk laten verzenden. Maak dit jaar zelf je eigen kerstkaarten