Waar komen de schilderijen van Andy Dixon te hangen?

Andy Dixon - My Patrons' Homes
Alle afbeeldingen: Andy Dixon en Over The Influence

In de serie My Patrons’ Homes heeft de Canadese kunstenaar Andy Dixon een mooi gedachtenexperiment uitgewerkt. Hij vroeg zich af bij wie zijn kunst komt te hangen en hoe die kamer eruit zal zien. In een aantal gevallen fantaseert hij zelf nog wat verder en ontstaat er een soort Droste-effect.

In de perfecte wereld van white boxes in galeries en musea hangen kunstwerken altijd in een smetteloze omgeving zonder al te veel stoorzenders. In werkelijkheid is het vaak toch net even anders. In een huis moet immers ook geleefd worden en je hangt een mooi nieuw kunstwerk vooral op een plek waar je deze vaak kunt bewonderen. Dat is meestal de woonkamer, een plek waar ook ruimte moet zijn voor speelgoed van de kinderen en lekker zittende meubels.

Heerlijke kleuren

Of het is juist een plek die helemaal naar jouw smaak is ingericht en netjes is opgeruimd. Het verschil in situaties hangt natuurlijk sterk of van bijvoorbeeld de personen met wie je het huis deelt. Bij Andy Dixon zien we allebei. De overeenkomst tussen alle werken zijn de heerlijke kleuren met veel ruimte voor paars, blauw en groen en ook de mooie verwijzingen naar andere kunstenaars. Zo lijkt de tuin die je door het raam ziet in de afbeelding hieronder verdacht veel op een iPad-tekening van David Hockney.

Andy Dixon - My Patrons' Homes

Andy Dixon - My Patrons' Homes

Andy Dixon - My Patrons' Homes

Andy Dixon - My Patrons' Homes