Wek thuis je eigen windenergie op

Het gaat niet goed met het klimaat en de manier waarop we massaal grondstoffen gebruiken voor het opwekken van energie. Gelukkig zijn er ook bedrijven op zoek naar slimme oplossingen voor het energieprobleem. Zo heeft de Amerikaanse ontwerper Joe Doucet een muur bedacht die windenergie opwerkt.

Bij windenergie denk je al snel aan van die enorme windturbines. Op papier een groene manier om energie op te wekken, maar er zitten ook flink wat nadelen aan. Zo hebben omwonenden last van het geluid en de bewegende schaduwen. Ook komen vogels in botsing met de wieken. De windturbine van Joe Doucet is kleinschaliger en daardoor ook vriendelijker voor de omgeving.

Zijn Wind Turbine Wall bestaat uit een kinetische muur die gemaakt is van los van elkaar draaiende miniturbines. Als de wind langs de muur waait gaan deze draaien en zodoende kunnen ze elektriciteit opwekken. Deze kan gebruikt worden in je huis of kantoor, maar het is ook mogelijk om de energie op te slaan in een batterij of zelfs te verkopen aan het lokale netwerk.

Mooi ontwerp

Naast zonnepanelen op het dak zou dit een perfecte manier zijn om heel lokaal je eigen energie op een duurzame en milieuvriendelijke manier op te wekken. Deze windmuur van Joe Doucet zou daarmee zeker een kleine bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de huidige klimaatcrisis. Soms moet je juist klein denken in plaats van groot om problemen aan te pakken. Bovendien ziet de Wind Turbine Wall er ook nog eens heel mooi uit. Verstoppen is dus niet nodig.

Deze mini-windturbine is op dit moment nog een concept, maar Joe Doucet heeft zelf al een prototype gebouwd en zegt uit eigen ervaring dat één Wind Turbine Wall genoeg zou moeten zijn om een huishouden van groene (en gratis) stroom te voorzien. Het zou hierbij gaan om zo’n 10.000 Kilowattuur per jaar. We zijn heel benieuwd of het Joe Doucet lukt om zijn ontwerp voor een scherpe prijs op de markt te brengen.

je eigen windenergie

je eigen windenergie

je eigen windenergie