Kunstenaar Pejac laat bomen groeien op gebouwen

boom in New York

Er is nieuw werk van de Spaanse kunstenaar Pejac opgedoken in de straten van New York. De overeenkomst tussen de twee verschillende werken is dat ze allebei gaan over natuur in de stad.

Het eerste werk is te zien in Bushwick, Brooklyn. Door bakstenen verschillende tinten te geven, ontstaat er diepte en verschijnt het silhouet van een boom in de gevel. Het lijkt net of sommige bakstenen dieper liggen en dat andere stenen juist weer uitsteken. Een knap staaltje gezichtsbedrog. Het werk draagt de toepasselijke naam Fossil, wat in dit geval staat voor een versteende boom.

Schaduw

In Chinatown op Manhattan is het tweede werk te bewonderen. Inner Strength is de bloeiende tak van een boom die door een kier van een kapot rolluik groeit. Een verwijzing naar de kracht van de natuur. Om de tak heen vliegen zwaluwen. En ook hier maakt Pejac weer knap gebruik van schaduw.

Mocht je eerdaags in New York zijn. Fossil is te zien op 27 Scott Avenue in Brooklyn en Inner Strenght op 2 Henry Street in Manhattan. Wil je op de hoogte blijven van het werk van Pejac? Volg hem dan op Instagram.

boom in New York

boom in New York

boom in New York

boom in New York

boom in New York

boom in New York

boom in New York

Foto’s: Pejac